1515

Vicore Pharma i nytt avtal om VP04

Vicore Pharma, ett särläkemedelsbolag som utvecklar innovativa läkemedel mot fibrotiska lungsjukdomar, har ingått ett avtal med Alex Therapeutics för utveckling och klinisk validering av en digital terapi (DTx) byggd på ”Alex DTx Platform”.

Det framgår av ett pressmeddelande.

”Avtalet med Alex Therapeutics markerar startskottet för ett nytt kliniskt program för Vicore (VP04) - en gemensam utveckling och kommersialisering av en kliniskt validerad digital terapi (DTx) baserad på kognitiv beteendeterapi (KBT) för patienter som lider av IPF”, heter det.

Avtalet innebär att Vicore kommer att äga alla rättigheter till VP04 i utbyte mot en initialbetalning till Alex Therapeutics på 8,1 miljoner kronor plus potentiella milstolpsersättningar och royalties på försäljning.

VP04 expanderar Vicores befintliga terapiprogram inom IPF och andra svåra lungsjukdomar. Vicore och Alex Therapeutics räknar med att kunna starta den kliniska studien med VP04 under 2022.


Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?