Vice riksbankschefen: Ta BNP med en nya salt

Det är för tidigt att dra några slutsatser av att BNP för tredje kvartalet kom in lägre än väntat. Det sade vice riksbankschefen Henry Ohlsson till journalister på torsdagen, enligt Reuters.

Foto:Pontus Lundahl / TT

SCB rapporterade tidigare på torsdagen att BNP sjönk 0,2 procent under tredje kvartalet jämfört med andra kvartalet, och steg 1,6 procent jämfört med tredje kvartalet 2017. Riksbankens prognoser från i oktober pekade mot +0,3 respektive +2,3 procent.

"Du måste ta dessa BNP-data, i synnerhet första gången de publiceras, med en stor nypa salt. Det är vanligtvis mycket revideringar", sade Henry Ohlsson.


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?