Annons

Vi befinner oss mitt i en revolution

Våra arbetsplatser stöps om på rekordtid i ett jättelikt experiment. Det är en yrkesmässig revolution som Dagens industri kommer att fortsätta skildra, skriver Di:s redaktionschef Jonas Jonsson.

Foto:Stina Stjernkvist/TT

Vädret som det optimala samtalsämnet har den här svala våren fått stå åt sidan för en annan betydligt hetare fråga. Oavsett om du hänger över staketet och kallpratar med grannen eller om du har videomöten på jobbet kommer frågan förr eller senare:

”Hur kommer ni att jobba i höst på ditt jobb?”

Dagens industri har under ett par veckor i serien Framtidens arbetsliv berättat om de förändringar som väntar när vi så småningom kan lägga pandemins dystra och extraordinära situation med isolation kring både privatliv och arbete bakom oss.

Redan nu kan vi konstatera att pandemin på rekordtid har stöpt om arbetslivet för stora delar av näringslivet och den här våren står modellen för framtidens arbetsliv mycket högt upp på agendan den här våren för såväl bolagsledningar som arbetstagare.

Enligt konsultbolaget WSP som synat effekterna av den nya flexibiliteten har knappt 30 procent av alla 4,6 miljoner arbetstagare i Sverige har yrken som kan kombineras med distansjobb. Det som gör kraften i utvecklingen just nu så stark är att nio av tio faktiskt också vill ha möjligheten att jobba på distans oftare. 

Under det senaste året har det dessutom visat sig att det nya normala för anställda, för företagare och för samhället fungerat mycket bättre än vi någonsin kunde ana.

Det är förstås fortfarande svårt att säga exakt hur arbetslivet kommer att förändras för var och en av oss, men det vi vet är att det kommer att förändras.

”Vi lever i ett stort experiment”, konstaterar Lena Lid Falkman, forskare på Handelshögskolan i Stockholm i vår serie.

Samtidigt pekar redan nu mycket på att skillnaderna hur arbetstagare utför sitt arbete kommer att dras isär och öka skillnaderna mellan yrkesgrupper i hur jobbet kan utföras. 

Inom sektorer som utbildning, vård och handel är till exempel möjligheterna till distansarbete klart begränsade. Den som jobbar inom offentlig förvaltning, information och kommunikation eller finanssektorn kommer sannolikt att ha mycket större flexibilitet i var arbetet utförs i framtiden.

Det ökar skillnaderna och i Dagens industris serie har redan fackliga krav höjts om kompensation från arbetsgivarna för de yrkesgrupper som exempelvis inte kan jobba hemifrån när barnen är lite halvkrassliga.

”Det är en stark attraktionskraft som arbetsgivare att kunna erbjuda den möjligheten, att kunna jobba hemifrån med ett mycket mer flexibelt arbetsliv. Men det är ytterst få av våra 238 olika yrken som har den möjligheten”, konstaterar till exempel Tobias Baudin, förbundsordförande på jätteförbundet Kommunal.

Även synen på företags resande, hur och var man bor, det framtida kontorets utformning har förändrats. Dessutom vädrar landsorten morgonluft när storstadens får möjligheten att prioritera om hur de arbetar och lever. 

Möbelstaden Tranås, invid sjön Sommen, som Dagens industri berättade om i veckan siktar till exempel på att locka både stockholmare och göteborgare till småstadslivet i en ”remote work city”. De är antagligen inte ensamma som landsortskommun om de planerna.

Samtidigt återstår massor av frågor om kreativitet, ledarskap, produktivitet och hur vi mår på jobbet (vart det nu än är?).

På redaktionen har vi fått stor respons på artikelserien och med det i ryggen kommer vi att fortsätta skildra den yrkesmässiga revolution som många av oss befinner oss i just nu.

Detta är en artikel från Di:s analysredaktion. Dagens industris journalister måste rapportera privata aktieinköp till ansvarig utgivare, och innehavet får säljas tidigast efter en månad.
Innehåll från FolksamAnnons

Undvik pensionsgapet – så kan du få ett säkrare pensionssparande

Fredrik Nyberg är rådgivningschef på Folksam.
Fredrik Nyberg är rådgivningschef på Folksam.

Genom traditionell förvaltning – där Folksams förvaltning sköter pengarna åt en – kan man få ett säkrare pensionssparande utan att behöva lägga ned mycket tid eller egen aktivitet.

– Generellt är det svårt att uppnå balansen mellan relativt hög avkastning och låg risk på andra sätt än med traditionell förvaltning, säger Fredrik Nyberg, rådgivningschef på Folksam.

Boka placeringsterapi – personlig rådgivning för dig och ditt kapital 

För den som är insatt och har mycket tid finns i dag stora möjligheter att skräddarsy sin pensionsportfölj efter eget behov, tyckande och kunnande.

– Men om man inte vill eller kan lägga ned mycket tid eller själv vill ”vakta” sina investeringar, kan det vara bra att ha en autopilot i form av erfarna förvaltare som sköter portföljen åt dig och balanserar mellan aktier, räntor och fastighetsinvesteringar, säger Fredrik Nyberg, som är rådgivningschef på Folksam.

Nyttan är att man då kan få en relativt hög avkastning, 6,5 procent i genomsnitt de senaste fem åren, och samtidigt till en väsentligt lägre risk än om pengarna hade varit direktinvesterade i aktier.

– Generellt är det svårt att uppnå den balansen på andra sätt än med traditionell förvaltning, säger han.

Bestäm själv vem som ska få pengarna

Folksams traditionella förvaltning kan användas i både kapitalförsäkring och tjänstepension och av både privatpersoner och företag.

Den som väljer kapitalförsäkring kan själv välja förmånstagare, det vill säga att man kan bestämma vem som får pengarna om man skulle gå bort. Det kan vara värdefullt i dag när familjekonstellationerna ofta ser annorlunda ut jämfört med förr.

– Särboskap, samboskap, bonusbarn och särkullbarn blir vanligare. Det är inte bara mamma, pappa, barn som gäller längre. Med en kapitalförsäkring kan man välja sin förmånstagare, annars behöver man göra det med ett testamente. Pengarna är redan skattade och betalas ut automatiskt. Det kan göra att man undviker risk för meningskiljaktigheter mellan sina barn. Som förälder kan det vara värt rätt mycket.

Ytterligare en fördel Fredrik Nyberg lyfter fram med traditionell förvaltning är att man – när det behövs – kan få kostnadsfri hjälp av rådgivare.

– Kundens liv och behov står i fokus i varje möte för att ge kunden mervärde. Under en rådgivning får man hjälp att få koll på sin ekonomi, man får en ganska tydlig bild av hur mycket man kommer att få i pension, och man får råd kring hur man ska nå den pension eller livssituation man vill ha, om det så handlar om resor, hobbies eller att hjälpa barn och barnbarn.

Rådgivning underlättar

Ett viktigt område där rådgivning kan underlätta handlar om pensionsgapet mellan män och kvinnor, understryker Fredrik Nyberg.

– Statistiken visar att kvinnor halkar efter. Om man är hemma mycket med barnen under de första åren kan man få en lägre pension senare i livet. Det är en familjefråga där lösningen ser olika ut för olika familjer och här kan rådgivning hjälpa. Det handlar inte om att spara 10 000 kronor i månaden, även mindre summor kan räcka långt.

När en människa pratar med en annan människa kan man dessutom lättare fånga upp behov som man kanske inte ens visste att man hade, konstaterar Fredrik Nyberg. En grupp som kan få hjälp genom rådgivning är äldre personer som kommer behöva sina pengar mer i närtid men omedvetet sitter på hög risk eller använder tjänster som inte längre passar livssituationen.

– Det är ett fantastiskt jobb att vara rådgivare och komma till jobbet varje dag och kunna förändra människors liv genom att se till att de börjar spara, samlar sitt sparande, eller riskjusterar sin placering.

Sugen på att flytta din individuella tjänstepension? Läs mer här.

Mer från Folksam

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med Folksam och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1090kr
Prenumerera