ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS MARKNADSNYTT BEVAKNINGAR
ANNONS

Vetet har tagit slut för Absolut Vodka

  • Foto: JANERIK HENRIKSSON / TT

Vodkatillverkaren The Absolut Company har fått bryta sitt löfte om var vetet i produktionen ska komma ifrån, skriver tidningen ATL.

På flaskan står att vodkan är "tillverkad i byn Åhus" och på hemsidan tillägger man "platsen där vetet som används vid tillverkningen odlas". I en reklamfilm får man också höra att till skillnad från andra vodkatillverkare använder Absolut "bara vete som kommer från Åhustrakten". Men på grund av den dåliga skörden av höstvete har bolaget fått göra avkall på sitt stolta uttalande.

”När det gäller geografin brukar tillgången på höstvete i Skåne vara tillräcklig men i år har vi behövt gå norr om Skåne, dock fortfarande södra Sverige, för att säkra volymerna”, säger Anna Schreil, produktionsdirektör på Absolut, till ATL.

Som längst norrut har man hämtat vete från Östergötland. Produktionen i destilleriet i Åhus har inte påverkats av bristen på råvara, enligt Anna Schreil.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer