"Varje år", svarar de tre veteranerna i munnen på varandra på frågan om hur ofta de har fått svara på om Almedalen håller på att dö ut.
Almedalsveckans förestående död är en perenn nyhet de första dagarna i juli varje år. Men den här gången startade diskussionen redan i december i och med statsminister Stefan Löfvens beslut att inte delta i årets upplaga.
"Jag har aldrig varit orolig för Almedalsveckans utveckling. Så länge det finns aktörer som har frågor att ta med sig till bordet som handlar om någonting större en den egna verksamheten eller en själv så kommer den här plattformen bara att förstärkas", säger Fredrik "Feffe" Andersson, vd på pr-byrån Miltton labs och som var med om att grunda det klassiska roséminglet för snart tjugo år sedan.
Han får medhåll av Ida Karlbom, vd för public affairs-bolaget Ida Karlbom of Nockeby, och Fredrik Wass, omvärldsbevakare för branschorganisationen Sveriges tidskrifter.
"Trots att veckan har svällt på de nio år jag har varit här så är det fortfarande ett effektivt sätt att träffa människor som det skulle ta ett halvår att möta hemma", säger Ida Karlbom.
Det är torsdagsmorgon och vi har slagit oss ned i Almedalsparken för att prata om politikerveckans framtid. Längs Donnersgatan packar bilproducenterna Tesla och Mercedes ihop sina montrar och rullväskor dras fram på kullerstensgatan.
Tisdagen har utvecklats till veckans absoluta tyngdpunkt. Omkring 1100 av veckans 4.000 programpunkter arrangeras på tisdagen. Klimax är Dagens medias DJ Battle på småtimmarna mellan onsdag och torsdag.
Enligt Fredrik Andersson är det ungefär fem år sedan han började skönja den trenden.
"Historiskt drog de stora partierna fler människor, men nu är söndag, måndag och tisdag gigantiskt framtunga", säger han.
Enligt Fredrik Wass har andra intressen tagit fokus från politiken.
"Om du är intresserad av hälsa så spelar det inte så stor roll vilket parti som har just den dagen du arrangerar eller går på seminarier”, säger han.
Det innebär en risk för veckan, enligt Ida Karlbom.
”Tjusningen med Almedalen är mötet mellan politiken och allt det andra. Det skulle inte vara intressant utan politiken och det är den som är grunden till innehållet. Därför borde veckans tyngdpunkt variera med partierna. I stället är det hälften av alla partier kvar när folk börjar packa ihop på torsdagen”, säger hon.
Även Fredrik Andersson påpekar politikens vikt för veckan.
”Det finns ingen Almedalsvecka utan politiken, det vore inte intressant för företagen heller att åka hit utan politiken”, säger han.
I ett försök att förlänga veckan arrangerar Ida Karlbom på fredagen Almedalen Weekend, en serie seminarier och fördjupande samtal med efterföljande mingel och fest på Kallis.
"Det är onödigt att inte ta tillvara på hela veckan och när allt koncentreras till måndag till onsdag så skapar det hinder och barriärer för nya aktörer. Men ska man göra någonting åt det så behövs det bra innehåll i slutet av veckan. Vi ser fredagen som ett första steg, lyckas vi så kan vi utöka till hela helgen", säger hon.
Anstormningen av storföretag under veckans första hälft har också drivit upp priserna.
Sveriges tidskrifter hyr inte längre en egen arena på grund av priserna. Fredrik Wass tror ändå inte att prisökningen hotar veckan.
”Det brukar pratas om att Almedalen har blivit slutet och elitistiskt. Men en färjebiljett är inte så dyr. Man skulle ju i stället kunna hävda att utvecklingen har gjort Almedalen mer lättillgängligt. Oavsett vem du är så finns det en anledning att åka hit”, säger han.
”Vi hade ett seminarium om smygreklam med fyra andra branschorganisationer och reklamombudsmannen. De blev det inte särskilt dyrt och alla relevanta röster var där”, fortsätter han.
Snarare tvingar de skenande priserna aktörer att tänka om.
”Det kan vara nyttigt för Almedalsveckan. Alla behöver inte hålla ett eget seminarium om samma ämne utan kan hitta en partner”, säger Ida Karlbom.
Fredrik Andersson:
”Priserna gör att man måste fundera på vad man vill ha ut av veckan och det kan ju bredda perspektiven och skapa innovation”, säger han.
Framtiden tror de tre veteranerna stavas digitalisering. Miltton labs app Mingla, ett slags Tinder för Almedalen, är ett exempel.
”Almedalens viktigaste bidrag till det demokratiska samtalet har alltid varit matchmakingen. Men vill du hitta enskilda kompetenser bland 40 000 till 50 000 människor så kan det behövas lite hjälpmedel. Mingla är ett försök att sänka ribban för sådana möten”, säger Fredrik Andersson.
En digitalisering av Almedalsveckan skulle också underlätta deltagandet, även för dem som inte befinner sig på ön.
”Hur folk ska kunna delta på distans tror jag är en nöt som man behöver knäcka och som vore bra för bilden av veckan. Medierapporteringen brukar ju fokusera på festandet och politiken vilket bara är en bild av de många parallella Almedalsveckor som pågår”, säger Fredrik Wass.
Mycket av kritiken mot årets Almedalsvecka har varit Nordiska motståndsrörelsens deltagande. Med en bredare bild av veckan skulle sådan kritik kunna dämpas.
”Det pratas bara om 14 nazister när det samtidigt pågår 370 samtal och seminarier om demokrati och antirasism”, säger Fredrik Andersson.