1515
Annons

Vestas skär ned – 400 anställda får gå

Det danska vindkraftsbolaget Vestas planerar att minska sin personalstyrka med omkring 400 personer. Det motsvarar omkring 1,6 procent av den globala personalstyrkan om 24.300 anställda.

Det framgår av ett pressmeddelande. 

Vestas Wind
Vestas WindBild:Lars Skaaning

Omkring 75 procent av neddragningarna förväntas att ske i norra och centrala Europa. Till följd av ändringarna i organisationen bedömer bolaget att det kan nå årliga kostnadsbesparingar om cirka 30 miljoner euro från 2019.

Meloni: Ska sätta Italien först i energikrisen

Giorgia Meloni, som inom kort väntas bli Italiens premiärminister, lovar att sätta landets intressen först när hon ska hantera de stigande energikostnaderna.

Giorgia Meloni.
Giorgia Meloni.Foto:Domenico Stinellis

Beskedet gav Meloni i samband med en jordbruksmässa i Milano, en knapp vecka efter det att hennes postfascistiska parti Italiens bröder vann 26 procent av rösterna i Italiens parlamentsval.

Melonis besked om att Italien ska sättas i första rummet, kom efter det att den tyska regeringen tidigare i veckan meddelat att den lanserar ett stödpaket värt 200 miljarder euro, motsvarande 2 200 miljarder kronor, för att tackla energikrisen.

Giorgia Meloni sade att om hon skulle vidta en liknande åtgärd borde det inte ses som någon populistisk, nationalistisk reaktion, utan snarare som en tydlig strategi för att försvara nationella intressen.

”Italiens hållning måste återgå till att man börjar med att försvara landets nationella intressen för att hitta gemensamma lösningar”, sade Meloni.

”Det är något som kommer att ändras de kommande månaderna. Det innebär inte att man har en negativ hållning till andra, det betyder att man har en positiv hållning till oss själva.”

Meloni har den senaste veckan suttit i stängda möten med allierade och den avgående regeringen. I valet säkrade ytterhögerkoalitionen, där Italiens bröder ingår, 43,8 procent av rösterna för det italienska underhuset. Den kommer därmed kunna styra landet med 237 säten av 400 i underhuset och 115 av 200 mandat i senaten.

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1090kr
Prenumerera