1515
Annons

Vestas orderingång 2016 slår fjolårsrekord

Den danska vindturbinproducenten Vestas fortsatte att rapportera om nya order under årets sista dagar och nådde på fredagen ett nytt rekord för ett års orderingång.

Dagen inleddes med en amerikansk order på 131 megawatt, vilket senaste följdes upp med ytterligare 30 megawatt från samma håll. Därefter meddelades om 117 megawatt från Brasilien och sedan om 50 megawatt från Kina.

I och med den kinesiska ordern nådde Vestas ett orderintag om 8.973 megawatt för helåret 2016, och överträffade därmed fjolårets nivå på 8.943 megawatt, uppger den danska nyhetsbyrån Ritzau.

Senare rapporterades ännu en order in från Brasilien, den här gången på 43 megawatt.

Årets orderflöde behöver dock inte vara slut än, menar Kepler Cheuvreux.

"Mot bakgrund av den höga aktiviteten och att Vestas i fjol rapporterade in order även på nyårsafton, tror vi att meddelandena kan fortsätta in på årets sista timmar", skriver mäklarfirmans analytiker på fredagen.

Därtill kommer att Vestas ännu inte har redovisat den klumpsumma om mindre "oannonserade" order som normalt offentliggörs i samband med bokslutsrapporten.

 Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?