Vestas-konkurrenten Siemens Gamesa bommar resultatförväntningarna

Vindkraftsleverantören Siemens Gamesa, en av Vestas främsta konkurrenter, rapporterar att underliggande ebit kommer missa analytikernas snittestimat i första kvartalet.

Global vindkraftsindustri ser dock en fortsatt stark efterfrågan med prognostiserad tillväxt på 6 procent per år, skriver bolaget. 

Bakomliggande skäl till rörelseresultatmissen utgörs av svagare försäljning inom landstående vindturbiner samt försämrad prisbild i industrin. 

Utvecklingen hänförs till synergier, ökad produktivitet och förhöjd aktivitet inom vindkraft till havs.


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?