Annons

Verkstadsbolaget Nederman vänder till förlust

Verkstadsbolaget Nederman redovisar ett resultat efter skatt på -10,4 miljoner kronor för det andra kvartalet 2020 (54,4).

Nedermans vd Sven Kristensson.
Nedermans vd Sven Kristensson.Foto:BJÖRN LINDGREN / BLIPIX, BJÖRN LINDGREN / BLIPIX

Nettoomsättningen uppgick till 928 miljoner kronor (1.096) medan orderingången var 740 miljoner kronor (1.044).

Rörelseresultatet blev -2,3 miljoner kronor (84,5) och rörelsemarginalen var -0,2 procent (7,7).

Justerat rörelseresultat uppgick till 73,0 miljoner kronor (84,9), vilket motsvarar en marginal om 7,9 procent (7,7).

Nederman NMAN -1,82% Dagens utveckling har initierat ett omstruktueringsprogram som berör 115 tjänster och en kostnad om 75 miljoner kronor för detta program har belastat resultatet för andra kvartalet. Målet är att nå årliga besparingar på cirka 100 miljoner kronor.

Planen omfattar koncernens samtliga divisioner, men den enskilt största åtgärden är att avveckla Nederman Process Technologys MikroPul-verksamhet i Frankrike.

”Det är för närvarande mycket svårt att göra långsiktiga bedömningar av den ekonomiska utvecklingen, men vi räknar inte med en snabb ekonomisk återhämtning utan ser en fortsatt betydande negativ påverkan på koncernens försäljning under årets tredje kvartal”, skriver Nedermans vd Sven Kristensson i rapporten.


Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?