1515
Annons

Verizon erbjuder förtidspension till tusentals

Den amerikanska mobiloperatören Verizon Communications vill dra ned på personalen och har därför erbjudit förtidspension till flera tusentals anställda. Det skriver Wall Street Journal.

Foto:Christine Olsson/TT

Personalen har fått ett frivilligt avgångspaket att ta ställning till. Det ska enligt en talesperson vara det mest generösa hittills och erbjuder bland annat tre veckors lön för varje år som anställd.

I princip alla anställda omfattas av erbjudandet, inklusive chefer på olika nivåer. De enda som är undantagna är de involverade kring direkt försäljning.

De anställda har nu fram tills mitten av november på sig att acceptera erbjudandet. De som väljer att göra så väntas lämna företaget mellan slutet av 2018 fram till sommaren 2019, enligt talespersonen.

Nedskärningarna faller under det kostnadsbesparingsprogram på tio miljarder dollar som initierats av nya vd:n Hans Vestberg (tidigare vd för Ericsson). Verizon hade 153 100 anställda vid slutet av juni. 

Avslag för vindkraftpark till havs utanför Gävle

Mark- och miljödomstolen i Östersund har gett avslag för planerna på en vindkraftpark till havs utanför Gävle.

Foto:Vattenfall/Ties van der Horst

Anledningen till att Svea Vind Offshores ansökan avvisas är att sökanden inte uppfyllt miljöbalkens krav på samråd med den som kan bli särskilt berörd av verksamheten, skriver domstolen i ett pressmeddelande.

Vindkraftparken Utposten 2 skulle byggas 15 kilometer från fastlandet till havs öster om Axmar Bruk. Konkurrenten WPD, som redan har tillstånd i vattnen med sitt projekt Storgrundet, framförde synpunkter på detta under domstolsförhandlingarna i Gävle i augusti, skriver Gävle Dagblad.

”Det finns en formell brist i och med att man inte samrått med konkurrenten som redan har tillstånd i närheten. Man borde ha samrått med ett så kallat avgränsningssamråd, men det gjorde man inte”, säger Lars-Göran Bennmarker, chefsrådman på mark- och miljödomstolen som ledde förhandlingarna, till GD.

Mark- och miljödomstolen ger WPD rätt i sin dom och då man inte godkänt miljökonsekvensbeskrivningen har domstolen inte tagit ställning till ansökans innehåll avseende antal vindkraftverk, höjd på vindkraftverken, villkor för tillståndet.

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1090kr
Prenumerera