1515
Annons

Verisecs förlust växer trots ökad försäljning

Verisec, som handlas på First North, hade en nettoomsättning på 17,7 miljoner kronor (14,2) för det första kvartalet 2018.

Ebitda-resultatet blev -7,1 miljoner kronor (-3,3) och rörelseresultatet, ebit, uppgick till -8,7 miljoner kronor (-4,2).

Det försämrade rörelseresultatet beror huvudsakligen på ökade övriga externa kostnader och stigande personalkostnader i enlighet med de planenliga rekryteringar av utvecklare i Serbien samt sälj- och driftspersonal i Sverige som skett, skriver bolaget.

Under början av första kvartalet blev Freja eID+ godkänd av E-legitimationsnämnden för kvalitetsmärket "Svensk e-legitimation". Det blev startskottet på en lång rad integrationsprojekt som sträcker sig fram till sommaren, skriver vd Johan Henrikson i delårsrapporten.

"Med facit i hand har första kvartalet levererat över förväntan, och därmed gett en stark indikation på intresset för Freja eID. Att intäkter från Freja eID ännu inte syns i resultatet är i detta läge helt naturligt givet prenumerationsmodellen och typen av integrationsprojekt jag lyft fram ovan", skriver han i vd-ordet.


Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?