ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS DI LIVE BEVAKNINGAR
ANNONS

Veoneer gör nyemission

Efter börsstängningen i USA på måndagen meddelade Veoneer att bolaget ska göra nyemission. Bolaget flaggade redan vid rapporten för det första kvartalet att de såg behov att fylla på kassan.

Erbjudandet är dock inte riktat till allmänheten.

Bilsäkerhetsbolaget Veoneer offentliggjorde under måndagskvällen sin avsikt att genomföra två samtidiga erbjudanden av dels stamaktier till ett värde av 350 miljoner dollar, dels konvertibler med ett sammanlagt nominellt belopp om 150 miljoner dollar vilka förfaller 2024.

Bolaget avser använda nettointäkterna från erbjudandena av stamaktier och det konvertibla lånet för rörelsekapitaländamål och andra generella verksamhetssyften, skriver de i ett pressmeddelande.

Erbjudandet riktar sig dock bara till kvalificerade investerare. Morgan Stanley är lead book-running manager för erbjudandet av stamaktier och erbjudandet av konvertibler och Nordea och SEB är joint bookrunners för respektive erbjudande.

Största ägare i Veoneer är Christer Gardells aktivistfond Cevian Capital med 9,61 procent av kapitalet. Aktien har sedan avknoppningen tappat totalt 54 procent av sitt börsvärde.

Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Läs mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies