Annons

Venezuela uppges gå med på Rysslands skuldkrav

Enligt Rysslands finansminister Anton Siluanov har Venezuela gått med på Rysslands krav när det gäller villkoren för omstrukturering av omkring 3 miljarder dollar av Venezuelas statsskuld. Uppgörelsen kommer snart, enligt den ryske finansministern.

Det rapporterar Bloomberg News.

"Venezuela har bekräftat villkoren som vi har kommit överens om och därför kommer processen att röra sig in i en slutfas", sade Anton Siluanov till reportrar i Moskva på onsdagen.

I förra veckan uppgav Venezuelas president Nicolas Maduro att landet kommer att försöka rekonstruera sin globala skuld. Han skyllde på att amerikanska sanktioner har gjort det omöjligt att hitta ny finansiering.


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?