1515

Venezuela har problem att betala ryska lån

Krislandet Venezuela har problem att betala obligationslån från Ryssland, enligt den ryske finansministern Anton Siluanov.
Samtidigt säger Venezuelas president Nicolás Maduro att han vill träffa alla utländska långivare nästa vecka.

Nicolas Maduro.
Nicolas Maduro.Bild:Ariana Cubillos/AP

"Vi har redan träffat vissa långivare i bilaterala möten denna vecka", sade Maduro inför den nytillträdda och politiskt omstridda konstituerande församlingen i Caracas, enligt Reuters.

Han garanterade samtidigt att hans regering kommer fortsätta betala sina utländska långivare.

Samtidigt rapporterar den ryska nyhetsbyrån Interfax att Rysslands regering försöker hjälpa Venezuela att få landets skuldberg omstrukturerat med nedskrivningar, både med bilaterala förhandlingar med långivare och inom ramverket för den så kallade Parisklubben.

Exakt vad Maduro vill ta upp med långivarna nästa vecka och var de ska träffas framgick inte av talet. Men han sade i samma anförande att han hoppas kunna införa ett nytt system där betalningar sker med andra valutor än dollarn.

USA:s president Donald Trump skärpte i augusti sanktionerna mot Venezuela efter det omstridda valet till en ny konstituerande församling. Sedan dess råder förbud för amerikaner och amerikanska företag att hantera nya lån till Venezuela eller PDVSA.


Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?