Annons

Vegotrendaren ger tillbaka i Akelius anda

Vegorestaurangen Holy Greens dissar prylar och skänker till Unicef. Ännu ett företag hoppar på Roger Akelius välgörenhetsutmaning i jul.

Holy Greens grundare och ägare David Egonson och Nebojsa Pavicevic.
Holy Greens grundare och ägare David Egonson och Nebojsa Pavicevic.Bild:Holy Greens

Vegouppstickaren Holy Greens har rönt stora framgångar under kort tid. Från ett litet ställe i hemstaden Helsingborg för tre år sedan, till sex restauranger som välkomnar matgäster även i Malmö och Stockholm. Nu ger företaget tillbaka. Årets julklapp till personalen blir paket i form av gåvobevis till förmån för Unicef:s arbete.

”Vi hade julfest för Skånegänget i helgen och när vi presentera det här började alla att applådera och tjöt rakt ut om hur fantastiskt de tyckte att det var”, säger Sandra Bergh, operativt ansvarig på Holy Green.

Företaget donerade totalt 18.000 kronor till Unicef utan att veta om Roger Akelius kampanj. Att fastighetsmiljardären dubblar alla bidrag till Unicef under december månad kom som en glad överraskning senare.

”Det är jättefint av Akelius att göra så här. Vi bestämde ganska tidigt i år att vi inte ville ge några materiella ting, utan något som gör nytta. Sedan läste vi om kampanjen. Det är ett fantastiskt initiativ”, säger Sandra Bergh.

Holy Green har expanderat snabbt och har i dag 100 anställda. Omsättningen mer än dubblades förra året till dryga 40 miljoner kronor och ytterligare sex nya restauranger planeras för 2018.

Att ta med välgörenhet i verksamheten är inget nytt för företaget. När restaurangen på Regeringsgatan i Stockholm öppnade gick all försäljning de två första dagarna oavkortat till en flickskola i Afrika genom biståndsorganisationen Plan International. Nära 50.000 kronor samlades in.

Initiativtagaren till årets välgörande julklapp, Sandra Bergh, är själv världsförälder och bidragsgivare för Unicef. När det blev hennes lott att ordna med presenterna var valet självklart.

”Vi har väldigt många unga i vår personal och det känns viktigt att uppmärksamma dem på hur bra vi har det. Något nytt materiellt hade inte gjort någon skillnad för dem, medan det här betyder jättemycket. Det kändes fint att de också tog det så bra och blev superglada”, säger Sandra Bergh.

Nu tar Roger Akelius vid och dubblar donationen till 36.000 kronor till förmån för Unicefs arbete för att fler barn i utsatta situationer ska få tillgång till utbildning.

Du har väl inte missat DiTV – Sveriges nya ekonomi-tv-kanal?


Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?