Annons

Veckans resenärs trista tyska tripp: ”Dit behöver jag inte åka fler gånger”

Veckans resenär: Bodil Långberg, tf generalsekreterare SOS Barnbyar.

Bodil Långberg och Dresden.
Bodil Långberg och Dresden.

Den bästa resa jag gjort.

”Delfi i Grekland. Det är en storslagen och mäktig natur, som kan få en att tappa andan. Tystnaden och lugnet kan man nästan ta på. Inte konstigt att oraklet, som stod i kontakt med guden Apollon, fick sin boning där.”  

Hit åker jag aldrig mer.

”För flera år sedan var jag på en europeisk konferens, som genomfördes i en anläggning utanför Dresden. Den gråa betongklumpen hade tidigare varit semesterhem för ryska fackföreningsledare. Anläggningen låg mitt ute skogen och man kan lugnt säga att den sett sina bästa dagar. Dit behöver jag inte åka fler gånger.”

Mitt första resminne.

”Mitt första tydliga resminne är mycket positivt, det är tågresorna med rälsbuss till mormor och morfar i Sjöbo. Rälsbussen påminde om en äldre variant av pendeltågen och stannade vid varje mjölkpall. Det var roligare att åka tåg än bil, det var mer frihet.”

Tre saker jag alltid packar ned.

”En bok har jag alltid med mig, och så måste jag ha träningsgrejer. Det finns alltid tid för träning. Dessutom möter man ofta någon som man kan byta några ord med, senast en man från Grönland.”

Så reser jag hållbart/klimatsmart.

”Jag försöker åka tåg så fort det är möjligt. Jag uppskattar att åka tåg. Man får själen med sig, får utrymme till reflektion och sist men inte minst är det klokt ur klimatsynpunkt.”

Mitt märkligaste reseminne.

”Bland mina märkligaste minnen finns bilresor på landsbygden i Mozambique. Syftet med resorna har varit att besöka SOS Barnbyars verksamheter. Men vägarna är det lite si och så med. Man vet inte om man åker på en stig, väg eller åker.”

Mitt dyraste reseminne.

”Vid senaste besöket i New York gjorde vi det klassiska misstaget på flygplatsen att inte kolla vilken taxi man ska ta. Alltså blev det oerhört dyrt. Svarttaxi i New York är inte billigt.”

Önskedestination.

”Färöarna är väldigt lockande för mig, jag tror det är den karga och sparsmakade naturen jag vill uppleva.”

 

 

 


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?