ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS DI LIVE BEVAKNINGAR
ANNONS

Veckans resenär packar alltid ner ett ritblock

  • Foto: Christian Gustavsson

Andreas Hatzigeorgiou älskar Åre men har svårt för Los Angeles. 

Den bästa resa jag gjort.
”När hela familjen besökte Disney World i Florida. Jag var väldigt skeptisk, men barnens lycka över att träffa alla karaktärer 'på riktigt' fick mig på fall. Parkerna var imponerande.”

Hit åker jag aldrig mer.
”Jag har svårt för Los Angeles. Staden har sina positiva sidor, men är generellt för ytlig. Dessutom är man beroende av bil. Jag gillar städer som man kan gå och cykla i.”

Mitt första resminne.
”Med farfar i Gamla stans gränder på Rhodos. För 30 år sedan bodde det fortfarande väldigt mycket människor i den medeltida staden med dess tusentals olika passager. Jag minns att det var lite jobbigt att behöva stanna och prata med varenda person som satt på sin trappa när man egentligen bara ville till stranden.”

Min senaste privatresa.
”Skidresa till Åre. Mycket snö och magiskt väder. Älskar Åre – och att åka skidor.”

Tre saker jag alltid packar ned.
”Ritblock – på resande fot flödar idéerna som bäst och då gäller det att få ned dem på papper. Löparskor – måste alltid springa intervaller efter en flygresa, annars är jag rastlös flera dagar. Ipad fylld med magasin, dokumentärer och böcker för att förkovra mig i det jag annars inte hinner med.”

Så reser jag hållbart/klimatsmart.
”Brukar klimatkompensera mina flygresor och strävar efter att reducera mitt totala CO2-avtryck. Det gäller allt, inte bara resor. Det är hoppfullt att se den gröna omställning som sker inom flyget nu.”

Mitt dyraste reseminne.
”Jag har en fäbless för kvalitetskostymer. Känslan av en skräddarsydd italiensk kostym av finaste ull är oslagbar. Men det kostar.”

Min mest minnesvärda matupplevelse utomlands.
”Jag hamnade en gång på en lokal fiskmarknad på Borneo i Malaysia. Där, på en plaststol, fick jag en grillad fisk som var tillagad med kryddor som var bland det godaste jag ätit. Någonsin.”

Något jag unnar mig som jag inte gör hemma.
”Siesta.”

Ett ställe jag aldrig varit på, men skulle vilja se.
”Jag skulle gärna vandra pilgrimsleden El Camino de Santiago de Compostela.”

Min bästa souvenir.
”En elefantstaty från Thailand. Helt meningslös egentligen men den fungerar nu som bokstöd.”

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer