ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS DI LIVE BEVAKNINGAR
ANNONS

Veckans resenär: ”Himmelska fridens torg var packat och alla skällde på oss”

Veckans resenär är Anna-Karin Fondberg, vd för branschorganisationen Sveriges bryggerier.

Den bästa resa jag gjort.
”New York för två år sedan med tre klasskompisar från grundskolan. Vi har inte umgåtts mer än en gång om året, men bodde fyra brudar i 50-årsåldern i samma rum med ett badrum och hade hur kul som helst.”

Hit åker jag aldrig mer.
”Malta. Vi hade höga förväntningar, men fick ett uselt hotell. Trots att vi bytte blev det aldrig riktigt bra.” 

Hit reser jag igen och igen.
”Jag kommer alltid tillbaka till Halmstad, Nu har vi hus där igen för det gick inte att vara utan. Hela familjens axlar åker ned när vi kommer dit, det gör något med själen.”

Mitt första resminne.
”Vi hade husvagn, men åkte inte så himla långt, jag vet inte ens om vi kom till Danmark. Men det var magiskt att packa in allt, alla var tillsammans och det var litet och mysigt. Vi åt ett speciellt pålägg bara när vi åkte husvagn - skinka i småbitar blandat med gräslök.”

Min senaste privatresa.
”Skidveckan i Åre på sportlovet. Vi lyckades göra en 'Åtta i åttan', alltså vara i VM-åttan klockan 8 och få åka manchester, med tonårsbarn.”

Tre saker jag alltid packar ned.
”Smycken, almanacka med penna och pocketbok.” 

Så packar jag.
”För mycket, lite för sent, men väldigt strukturerat. Och barnen hävdar att jag konsekvent smyger ner saker i deras och min makes packning också.”

Mitt märkligaste reseminne.
”I Peking när vi gick upp tidigt för att hinna med Maos mausoleum. Himmelska fridens torg var helt packat och alla kineser skällde på oss. Det tog oss en timme innan vi förstod att alla dessa människor var där för att gå på mausoleet. Och han har varit död i över 40 år. Det gav mig lite perspektiv på Kina och vilken stark historia landet har.” 

Min bästa souvenir.
”En tvålkopp i porslin som min bästa väninna har köpt i Portugal när hon besökte en annan gemensam väninna. Jag tänker på dem varje gång jag tar en tvålskvätt.”

Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Läs mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies