Annons

Veckans affärer läggs ned

Affärsmagasinet Veckans affärer avvecklas som egen titel. En rad av tidningens framgångsrika satsningar kommer dock att finnas kvar och utvecklas vidare under Dagens industris flagg.

Veckans affärer har på senare år vid sidan av den löpande redaktionella verksamheten för magasinet Veckans affärer och sajten va.se investerat i en rad satsningar. Bland dessa finns Veckans affärers vd-nätverk och flera högprofilerade event inom jämställdhet, mångfald och hållbarhet, som till exempel Näringslivets mäktigaste kvinnor och Sveriges 101 supertalanger. De kommer att drivas vidare och utvecklas under Dagens industris försorg.

”Vår strategi innebär att Dagens industri ska vara vår breda nyhetskanal för näringslivet. De andra titlarna i Di Gruppen ska komplettera med fördjupande branschbevakning inom utvalda områden. Vi ser inte att Veckans affärer kan erbjuda fördjupning mot någon utvald nisch och därför är det logiskt att låta de delar i Veckans affärers erbjudande som varit mest framgångsrika bli en del av Dagens industri och Di-gruppen”, säger Peter Fellman, affärschef för Di-gruppen och chefredaktör för Dagens industri.

Under hösten kommer även Veckans affärers systersajt Bonnier Management 360° att avvecklas.

Under onsdagen inleddes förhandlingar med berörda fackklubbar.

”Beslutet innebär att ett tydligare erbjudande skapas både för prenumeranter och annonsörer vilket innebär att vi frigör resurser för att kunna satsa på fördjupad bevakning inom utvalda nischer”, säger Peter Fellman. 

Veckans affärer grundades 1965 och den första chefredaktören var den legendariske tidningsmannen Gustaf von Platen. Tidningen var under hela 1980-talet och under inledningen av 1990-talet tillsammans med Dagens industri en av de ledande tidningarna om ekonomi och börs i Sverige.


Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?