ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS MARKNADSNYTT BEVAKNINGAR
ANNONS
Analyspodden

Vd:n hänger löst: ”Marknaden hade nog bytt ut honom redan nu”

Investerarnas tålamod med Nordeas vd Casper von Koskull börjar tryta och det krävs operativa förbättringar om han ska sitta kvar.

”Aktiemarknaden hade nog gärna bytt ut honom redan nu men bolagets styrelse tänker nog mer långsiktigt”, säger Di:s reporter Anders Hägerstrand i veckans avsnitt av Analyspodden.

På torsdagen kunde Di rapportera att missnöjet med Nordeas koncernledning växer bland tunga investerare och att stora förändringar står för dörren. En av de Nordea-toppar som hänger löst är finanschefen Christopher Rees.

Anledningen till missnöjet är Nordeas svaga operativa utveckling som resulterat i en usel avkastning för aktien.

”Siffrorna i Nordeas första kvartalsrapport var riktigt dåliga och banken har både kostnads- och intäktsproblem”, säger Di:s Anders Hägerstrand i veckans Analyspodden.

Samtidigt har det redan skett förändringar för Nordea. Christer Gardells aktivistfond Cevian har klivit in som ägare och banken har dessutom en ny styrelseordförande i Torbjörn Magnusson, som tagit sig an det nya uppdraget med kraft.

”Det kommer att hända väldigt mycket i Nordea det här året, det kan jag lova”, säger Anders Hägerstrand.

Dessutom diskuteras EQT:s jätteköp av Nestlés hudvårdsverksamhet som riskkapitalbolaget betalar drygt 97 miljarder kronor för. EQT gör köpet tillsammans med Abu Dhabis statliga investeringsfond ADIA och den kanadensiska pensionsfonden PSP.

Men i Analyspodden varnas det för att börsen i allt högre grad får lämna plats riskkapitalaktörer.

”Det har blivit svårare och svårare att vara på börsen med regler och rapporteringskrav att förhålla sig till. Att vara på börsen har tyvärr börjat kosta lite för mycket i tid och pengar”, säger Di:s analytiker Johan Wendel.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer