1515

Vd:n fick gå på dagen: ”Det betyder alltid något”

Både ECB och Riksbanken fortsätter med massiva stimulanser. Men räntebeskeden skvallrar ändå om att ett skifte nu är på väg, enligt Di:s makroexpert Viktor Munkhammar.

 

”Båda centralbankerna har börjat svänga om”, säger han i veckans avsnitt av Analyspodden.

Betssons vd Ulrik Bengtsson fick sluta.
Betssons vd Ulrik Bengtsson fick sluta.

 

Trots de på ytan ganska ospännande beskeden från centralbankerna i veckan är det under ytan tydligt att trenden har vänt. Den amerikanska centralbanken Federal Reserve leder vägen mot en stramare penningpolitik.

”Fed ligger först och ECB börjar bereda marken för att det ska svänga om. Det är ett annat tonläge i centralbankssfären”, konstaterar Viktor Munkhammar i Di:s Analyspodden.

Nordeas flytt och ett oroväckande hack i tillväxtkurvan för Clas Ohlson är andra ämnen som avhandlas i veckans avsnitt. I det senare fallet bekymrar sig marknaden för att det är konkurrensen från e-handeln som nu börjar sätta spår.

”Då är det klart att aktiemarknaden blir orolig. Värderingen är inte skyhög med det är ändå tillväxt som väntas av Clas Ohlson”, säger Di:s börsexpert Martin Blomgren.

Han ger även sin syn på läget i spelbolaget Betsson, där vd Ulrik Bengtsson gick på dagen efter en lång karriär i bolaget.


Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?