1515

Vd: ”Väldigt låg” värdering – men First North-debutanten faller

Efter en timme och tjugo minuter handlades Pila Pharmas aktie vid 8:09 kronor i premiären på First North, en nedgång på 10 procent från teckningskursen 9 kronor per unit.

I en intervju med Nyhetsbyrån Direkt ansåg vd Dorte X. Gram att värderingen var ”väldigt låg” och sa att det var viktigt med en positiv kursutveckling.

Foto:Matej Kastelic

Den nyemission som bolaget gjorde inför sin notering tecknades till 100 procent. Bolaget tillförs 580 nya aktieägare.

Teckningskursen värderade bolaget till 110 miljoner kronor före kapitaltillskottet.

Pila Pharma utvecklar ett nytt läkemedel som ska sänka blodsockerhalten för patienter med typ 2-didabetes. I en intervju före torsdagens handelspremiär på First North beskrev vd Dorte X. Gram värderingen som ”väldigt låg”. 

”Vi går in på börsen med en värdering som jag tycker är väldigt låg, men jag tror det är viktigt att vi får en positiv kursutveckling”, sade hon i en tv-intervju med Nyhetsbyrån Direkt nyligen.

Den globala marknaden för läkemedel inom typ 2-diabetes uppgår i dagsläget till omkring 410 miljarder kronor och förväntas öka till 785 miljarder kronor år 2029.

Pila Pharmas produkt är en tablett som i ett tidigt stadium av diabetes ska återställa kroppens insulinproduktion och på så sätt minska blodsockernivån. Bolaget har genomfört fas 2a-studier och räknar med att det kan ta omkring tre år innan fas 2b är klar.

”Får vi bara det klart tror jag att vi har en möjlighet att attrahera en samarbetspart i form av ett stort läkemedelsbolag inom diabetes som kan hjälpa oss att gå vidare genom fas 3”, säger Dorte X. Gram.

Inför noteringen gjorde bolaget en nyemission av units på 35 miljoner kronor. Teckningskursen på 9 kronor per unit som bestod av en aktie och en teckningsoption värderar bolaget till 110 miljoner kronor före kapitaltillskottet. Teckningsoptionen kan komma att tillföra bolaget ytterligare kapital vi ett senare tillfälle.

Bolaget hade erhållit teckningsförbindelser på motsvarande 58 procent av erbjudandet.

Göteborg Corpoate Finance är finansiell rådgivare åt Pila Pharma i samband med noteringen.


Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?