Annons

Vd uppmanar myndigheter att flytta från city

Av Stockholms cirka 135 förvaltningsmyndigheter sitter ett hundratal på adresser i city. Bara två har sin hemvist i Kista, dit entreprenören Johan Jacobsson, vd Sylog, pushar verk att flytta för att bidra till områdets utveckling. 

”Redan nu borde regeringen förbereda flytten av en stor statlig arbetsgivare”, säger han. 

Johan Jacobsson vd för it-konsultbolaget Sylog med huvudkontor i Kista.
Johan Jacobsson vd för it-konsultbolaget Sylog med huvudkontor i Kista.Foto:Press

Läs Di Digitalt i 3 månader för endast 197 kr

ord. pris 429kr/mån

spara
1090 kr

Få tillgång till allt digitalt innehåll i 3 månader för 197 kr. Därefter tillsvidare med 25% rabatt, endast 322 kr/mån i 12 månader. Alla priser är inklusive moms.

Ta del av villkoren

Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

Tillgång till över 1 100 aktiekurser i realtid

Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev


Betala som

Betalsätt

Genom att klicka på ”Godkänn köp” godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News AB:s personuppgiftspolicy. Bonnier News AB ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter.

Dagens industri är en del av Bonnier News.

Innehåll från JobbsAnnons

Så ska obemannade butikslösningar digitaliseras och effektiviseras

Trots en ökad digitalisering och högre tillgänglighet för moderna lösningar har butikshandeln hamnat på efterkälken. Att vara i ständigt behov av personal på plats och ökade kostnader för betalningslösningar har hämmat många mindre butiker. Detta vill Jobbs ändra på – med ett effektiviserat, digitaliserat system för butikshantering. 

Jobbs Omni är ett heltäckande system byggt för butik- och kundhantering. Systemet möjliggör för fria öppettider som är oberoende av bemanning, samtidigt som butiksägaren har full kontroll på samtliga processer som styr den dagliga driften. Exempelvis förenklas lagerhanteringen, reklamationer och autonoma kundkontroller, vilket nu kan styras direkt i appen eller på webben. 

– Vi såg behovet av ett system som är kopplade till allt från upplåsning av butiken, betalningslösningar och kameraövervakning. Många av de tidigare, digitala lösningarna på marknaden täcker inte alla behov som finns för butiksägare, exempelvis har man tidigare varit i behov av att ständigt ha fysisk personal på plats vilket vi anser vara ett förlegat arbetssätt, säger Tobias Engelbrektsson, vd på Jobbs.  

Effektiviserade, digitala lösningar

Genom att föra den dagliga driften via en app eller webben underlättas allt från inköp till lagerhantering. Och via den digitaliserade in- och utpassagen, som öppnas via en QR-kod, underlättas processen att både bestämma utökade öppettider och vilka som är behöriga att gå in i butiken. Utöver den ökade kontrollen och effektiviserade driften är Jobbs system mer kostnadseffektivt, speciellt för mindre butiker.

– Har man ingen omsättning kostar tjänsten ingenting, då man endast betalar per transaktion. Har man exempelvis en säsongsbaserad butik behöver man inte betala några avgifter när butiken inte är i bruk. Jobbs Omni är skapat för butikerna, och är uppbyggd för att passa det naturliga flöde som kommer med obemannade butiker, säger Daniel Selmosson, utvecklare och produktansvarig på Jobbs, och avslutar:

– Vår produkt förenklar den dagliga driften och underlättar för butiksägare som inte har möjlighet att ständigt ha personal på plats i butiken. Och med användarvänliga och individanpassade gränssnitt för vi in handelsbranschen in i framtiden.   

Läs mer om JOBBS här

 

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med Jobbs och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1090kr
Prenumerera