ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS DI LIVE BEVAKNINGAR
ANNONS

Vd-skifte i Fabege

  • Christian Hermelin Foto: Jeanette Hägglund

Fastighetsbolaget Fabeges vd Christian Hermelin lämnar bolaget. "En bra vd vet när det är dags att lämna", säger han till Di.

I ett pressmeddelande skriver Fabege att vd Christian Hermelin lämnar sin post "under 2019". Han har lovat att stanna tills en efterträdare har utsetts.

"Styrelsen kommer nu att initiera en rekryteringsprocess", skriver bolaget i ett pressmeddelande.

Christian Hermelin har arbetat nära 25 år på Fabege, varav de senaste 12 åren som vd och koncernchef.

"Jag läste en artikel i Di för ett år sedan om hur en bra vd vet när det är dags att lämna och började fundera på varför jag inte har förstått det än. Jag är väldigt nöjd och stolt med den resa jag har haft med Fabege, men känner nu att jag vill frigöra tid för annat", säger Christian Hermelin till Di.

Bland annat nämner han ambitionen att jobba vidare med fastighetsutveckling tillsammans med brodern Gustaf Hermelin, ordförande för fastighetsbolaget Catena.

Christian Hermelin menar även att det är en bra tid för en ny vd att ta över rodret.

"Vi förbereder bolaget för successionen. Jag tror att det är god tajming nu, bolaget rullar på väl med en bättre projektportfölj än någonsin. Det sker stora förändringar i samhället med digitalisering och delningsekonomi och jag tror det är bra att nya krafter tar vid med nya perspektiv", säger han.

"Christian lämnar ett starkt och stabilt fastighetsbolag med robust finansiell ställning. På styrelsens vägnar vill jag rikta ett varmt tack till Christian för hans värdefulla bidrag till Fabege under alla dessa år", kommenterar Jan Litborn, styrelseordförande i Fabege i pressmeddelandet.

Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Läs mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies