Annons

Vd:n efter starka rapporten: ”Genombrott” kan ge oss en ny jättemarknad

Balco lämnade en stark rapport på torsdag morgon. Och det kommer mer från balkongbolaget, enligt vd Kenneth Lundahl.

En av de ordrar som bolaget meddelar i samband med rapporten har potential att öppna en betydande ny marknad i Nederländerna.

”Där är vi egentligen det enda bolag som har lösningar som passar”, säger Kenneth Lundahl.

Kenneth Lundahl, vd på Balco.
Kenneth Lundahl, vd på Balco.Foto:Pressbild

Rörelseresultatet landade på 49 Mkr i Balcos tredje kvartal, jämfört med 44 Mkr under motsvarande kvartal förra året. Även omsättningen ökade, trots svårigheter att komma till avslut med nya affärer under coronapandemin.

”På grund av mötesrestriktioner i olika länder har det varit svårt att ha visningar och stämmor. Därför har vi haft ungefär 200 miljoner i orderingång som vi inte har kunnat få avslut på, från mars till maj”, säger vd Kenneth Lundahl till Di TV.

Från och med juni har det lossnat, enligt Balcos vd, som bedömer att bolaget kan ta igen de försenade affärerna under andra halvåret.

I samband med rapporten meddelade bolaget två nya ordrar, en i Nederländerna och en i Storbritannien. Särskilt den förstnämnda kan bli betydelsefull för Balco, enligt Kenneth Lundahl.

”Holland är ett spännande land där det finns ett otroligt uppdämt behov, och där vi är egentligen det enda bolaget som har lösningar som passar. Här har grundproblemet varit finansieringar, men det har kommit lösningar. Så vi ligger precis rätt i Holland.”

Kenneth Lundahl kallar just det här projektet för ett ”genombrott”, där allmännyttan och kommunen var inblandade och där man lyckats lösa finansiering på ett nytt sätt.

”De har mycket större problem med sina byggnader än vad vi har i Sverige. De ligger tio år efter i behov som inte är hanterade.”

Så där ser ni en potentiell jättemarknad?
”Om de skulle ha samma finansiering som vi har i Sverige, skulle Holland bli lika stort som Sverige är för oss i dag.”

I det brittiska projektet installerar Balco både inglasade balkonger och den nya produkten Levitate.

”Det är en typisk Balco-produkt, ett patent som är svår för andra att kopiera. Det är en lösning där du kan gå in mitt i en storstad som London och montera upp 40 balkonger på en dag.”

 


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?