ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS DI LIVE BEVAKNINGAR
ANNONS

Vd-byte lyfte fintech-bolaget med 110 miljoner

  • Veronica Augustsson slutar som vd för Cinnober. Foto: KARLBERG media AB

First North-bolaget Cinnober byter vd. Aktie rusade 8,6 procent på nyheten. Börsvärdet steg med 110 miljoner kronor.

Cinnober-aktien har hittills haft ett bedrövligt 2018. Sedan årsskiftet har kursen tappat 36 procent och aktien är tillbaka på nivåer som senast sågs i slutet av 2016.

På måndagen tog aktien en liten revansch efter att bolaget kablat ut nyheten att Veronica Augustsson slutar som vd för fintech-bolaget. 

”Vi har fört en diskussion och definierar det som ett ömsesidigt beslut”, säger storägaren och ordförande Nils-Robert Persson som kallar vd-skiftet för ”odramatiskt”.

Ändå får Veronica Augustsson, som i fjol fick nästan 2 Mkr i ersättning, lön under uppsägningstiden. Hur lång den blir vill inte ordförande säga. 

”Vi är inget företag som har några excesser”, är allt han säger om vd:ns ersättningsvillkor.

Finanschefen Peter Lenardos blir ny vd för Cinnober som utvecklar system för handel och riskhantering för börser, banker och mäklarhus. 

Han har bara varit finanschef sedan i juni då dåvarande CFO lämnade sitt uppdrag för "andra utmaningar".

”Varje fas kräver sin ledning. Veronica är fantastisk på att utveckling, vi har startat flera olika projekt och nu krävs det en konsolideringsfas”, säger storägaren och ordförande Nils-Robert Persson om ledningsbytena.

Cinnober hade ett tungt fjolår, omsättningen steg visserligen till 349 Mkr men bolaget gjorde en förlust 98 Mkr.

Första kvartalet i år slutade med en rörelseförlust på drygt 37 Mkr och bolaget har startat ett sparprogram. 

"Trög start på året", beskrev Veronica Augustsson det första kvartalet.

På måndagen upprepar styrelsen att målsättningen att uppnå lönsamhet 2019.

Cinnober släpper sin rapport för andra kvartalet 23 augusti, att vd slutar nu ska enligt ordförande Nils-Robert Persson inte ha någon koppling.

Veronica Augustsson äger 140.000 aktier i Cinnober. I november i fjol sålde hon närmare 15.000 aktier för 89-92 kronor styck. På måndagen stängde aktien på 55,30 kronor.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer