1515

VD avyttrar aktier i Scandi Standard

Scandi Standards vd Leif Bergvall Hansen har sålt 150.000 aktier i kycklingbolaget. Dessutom har den operativa chefen Per Alan Jensen sålt 13.000 aktier.

Bild:TT

Det framgår av ett pressmeddelande.

"Både Bergvall Hansen och Jensen har varit tungt exponerade mot aktien sedan tiden före noteringen år 2014 och har varit bundna av restriktioner rörande försäljningar av aktier under långa perioder. Mot bakgrund av att dessa restriktioner har upphört och den förbättrade likviditeten i Scandi Standard-aktien har de utnyttjat möjligheten att frigöra likvida medel av privatekonomiska skäl, bland annat för betalning av kapitalvinstskatt i Danmark, vilken ska betalas löpande oberoende av om någon vinst realiserats", heter det i pressmeddelandet.

Efter försäljningarna äger vd 717.891 aktier och den operativa chefen 434.266 aktier i Scandi Standard och har enligt pressmeddelandet: "inga likviditetsbehov på medellång sikt och de kommer även fortsättningsvis att ha ett väsentligt personligt ägarengagemang i Scandi Standard".

 Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?