Annons

Vätgasdrivna tåg gör succé – nu ska ytterligare 14 tåg tas i drift

Vätgasdrivna tåg i Tyskland gör succé. Efter 530 dagar i trafik och mer än 18.000 mil i bagaget ska nu ytterligare 14 vätgasdrivna tåg tas drift 2022.

Foto:Alstom

Tågen, Coradia iLint, som tar resenärer längs med den nästan 10 mil långa sträckan mellan Cuxhaven, Bremerhaven, Bremervörde och Buxtehude i Niedesachsen har ersatt de dieseldrivna tågen som tidigare trafikerade sammas träcka. 

De nya tågen är helt emissionsfria. Det enda utsläppet består av vattenånga. Tågen har kapacitet för 300 passagerare och har en räckvidd på 80 mil på en full tank.

Vätgassatsningen går nu vidare med att Niedersachsen byter ut resterande dieseltåg med 14 tåg i Coradia iLint-serien med start redan 2022, skriver sajten Vätgas Sverige.


Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?