1515

Västtrafik vill få fler att cykla och gå

Västtrafik, som ansvarar för kollektivtrafiken i Västra Götaland, tar över flera projekt som syftar till att främja ett hållbart resande i regionen. Bland annat vill man få fler att välja cykeln som transportmedel.

Foto:Fotograf Thomas Harrysson AB

Enligt ett pressmeddelande tar Västtrafik nu över ansvaret för kompetens- och projektplattform Hållbart resande väst som tidigare Västra Götalandsregionen har haft ansvar för. 

Projekten som ryms inom detta paraply gäller till exempel kombinerad mobilitet, där invånare får testa nya resvanor genom att kombinera exempelvis cykling med kollektivtrafik. Det finns projekt som ska få fler att cykla på vintern, och en satsning på att fler skolbarn ska välja att att gå eller cykla. Ett projekt syftar också till att få till ett mer hållbart resande inom Näringslivet. 

”Vi tar en allt mer central roll i att påverka attityder och beteenden mot ett mer hållbart resande både gentemot medborgare och beslutsfattare. När fler går, cyklar eller åker kollektivt minskar utsläppen, trängseln på vägarna avtar och staden blir mer attraktiv att vistas i”, säger Lars Backström, vd på Västtrafik, i pressmeddelandet.


Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?