1515

Västmanland svänger — nominerar Björklund till partiordförande

Liberalerna i Västmanlands län har vid ett extrainsatt förbundsmöte i Västerås beslutat att nominera Jan Björklund till partiordförande inför Landsmötet i november. Men länet är kluvet i frågan.

Tidigare var Västmanland ett av tre distrikt som förordat Birgitta Ohlsson som partiledare. Beslutet togs av partistyrelsen i Västmanland medan onsdagens beslut togs vid en omröstning bland kommunföreningarna.

Det främsta motivet för nomineringen av Jan Björklund är att han är en tydlig politiker som kan hålla ihop vårt parti och som påbörjat ett stort utvecklingsarbete, kommenterar Roger Haddad, riksdagsman och ordförande för Liberalernas länsförbund i Västmanland, resultatet.

Stefan Sköld, som sitter i styrelsen för Liberalerna i Västerås, är kritisk mot beslutet. Eftersom han varit öppen med sitt stöd för Birgitta Ohlsson har många medlemmar hört av sig till honom.

Röstsiffrorna var 31–11 för Jan Björklund, men många av dem som är högst upp stöder Björklund. Jag har fått uppfattning om att stödet är jämnare än vad siffrorna visar.Han tycker att det dras för stora växlar på nomineringen.

Framför allt tycker jag att det är synd att det här beslutet stressats fram. Man hade kunnat vänta in en medlemsomröstning för att få en tydligare bild av stödet i länet. Det här är ett försök att kväva allt i sin linda.


Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?