Annons

Vässla tar hem prestigefullt designpris

Svenska elfordonsstartupen Vässla har tagit hem guldet i prestigefulla  för sin senaste skapelse elcykeln Pedal.

Vässla Pedal.
Vässla Pedal.Foto:Vässla

Med motiveringen ”Den skandinaviska cykeltillverkaren överraskar med en ny arketyp för e-cyklar – innovativ unisex ramkonstruktion som inspirerar, och många viktiga detaljer som lyfter upplevelsen till en ny nivå” så tillfaller årets guld i The German Design Awards den svenska startupen Vässla som med Pedal går in på elcykelmarknaden.

Vässla Pedal, som presenterades i september i år, har en avskalad design, saknar displayer, växlar och kablage. Batteriet sitter nästintill helt integrerat i cykelns enda ram. Den finns också i en enda storlek – 24 tum. Tanken är att ska kunna tillfredställa allas behov, oavsett kön eller storlek. 

Vässla Pedal kommer främst erbjudas via prenumeration, men går att köpa om man hellre vill. Syftet är, som bolagets vd och medgrundare Rickard Bröms uttrycker det, att minska tröskeln för att gå över till en elcykel. Räckvidden är 10 mil. I Sverige får man vänta på cykeln till mars.

”Målet med att designa Vässla Pedal var att göra ett vackert konstverk i kombination med ett hållbart pendlingsmonster. Vi är väldigt nöjda med slutresultatet och det har varit fantastiskt att se bitarna faller på plats och hur det har uppskattats över hela världen”, säger Rickard Bröms, medgrundare och VD i en kommentar.

 

 

 

 

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1090kr
Prenumerera