Hoppa till innehållet

Annons

Varumärkesexperter: Google skjuter sig själv i foten

Google har ett av världens starkaste varumärken.

Men genom sitt agerande i publiceringsfrågor och bemötande av kritiska frågor från medier skjuter nätjätten sig själv i foten, enligt varumärkesexperter.

I fjol rankades Google som världens mest värdefulla varumärke av Brand Finance Global 500. I årets undersökning halkade visserligen sökmotorbolaget ned till en tredjeplats, efter mobil- och datortillverkaren Apple och e-handlaren Amazon, men placeringen är trots allt i världsklass.

Varumärken kan dock snabbt tappa sin lyster om bolagen sköts illa. Jonas Colliander, forskare inom marknadsföring vid Handelshögskolan i Stockholm, tror att den senaste tidens uppmärksamhet och debatt kring Google kan påverka bilden av varumärket.

”Det gäller särskilt bland de lite mer insatta och intresserade. Det här rimmar illa med Googles uppförandekod 'don’t be evil'”, säger han.

”En intressantare fråga är om det kommer påverka användandet av Googles tjänster, som är extremt integrerade i våra liv. Där tror jag dock att bytesbarriärerna är för stora till och med för dem som upprörs över agerandet”, säger Jonas Colliander.

Enligt varumärkesforskaren är Googles största bekymmer inte hur konsumenter och användare reagerar.

”Bekymret ligger snarare hur lagstiftare både i USA och inom EU agerar. Här pratar man ju i allt högre utsträckning om regleringar av de stora techbolagen.”

Hur bör Google agera för att skydda varumärket?
”Man bör titta mindre på kortsiktiga vinster och mer på aktieägarnas långsiktiga intressen. Genom att agera självmant i de här frågorna så kan tvingande lagstiftning undvikas”, säger Jonas Colliander.

Tony Apéria, ekonomie doktor och hållbarhetsforskare vid Stockholm Business School, håller Google för ett av de starkaste varumärkena på den svenska marknaden när det gäller förtroende och hållbarhet. Det är position som snabbt kan hotas.

”Bilden av Google försämras när det gäller etik och företagets roll i samhället. Det kommer i mindre grad än tidigare att upplevas som en schyst aktör”, säger han.

Både i Sverige och internationellt är Google en extremt populär arbetsgivare. Även den bilden kan krackelera.

”Anseendet som arbetsgivare drabbas negativt av den här debatten”, säger Tony Apéria.

Han är också inne på att det behövs större stormar för att konsumenterna ska överge sökmotorjätten.

”Google drivs av sin innovationsförmåga och sitt erbjudande som löser kunders problem i vardagen. Det är områden som kommer fortsätta att vara starka ur allmänhetens perspektiv”, säger han.

Har nätjätten handlat fel i debatten?
”Google har duckat och inte varit tillgängliga för media. Det är inte en fungerande strategi. Företaget måste vara tillgängligt och visa transparens”, säger Tony Apéria.

”Man måste också vara mer ärlig och äkta i vad bolaget säger och gör, samtidigt som en dialog med nyckelintressenterna påbörjas.”

Samtidigt fortsätter kritiken från svenska kapitalförvaltare som har miljardbelopp investerade i Googles moderbolag Alphabet.

”Vi ser allvarligt på kritiken som riktas mot Google, bolagen i branschen har ett ansvar vi som investerare förväntar oss att de tar", säger Eva Axelsson, chef för hållbarhetsanalys på fondbolaget Swedbank Robur.

Innehåll från LexusAnnons

Tekniken bakom nya lyxiga elbilen

Banbrytande styrning, smarta funktioner och en smidig körupplevelse.

Nu är det världspremiär för RZ – Lexus storsatsning inom elbilssegmentet.

– Vi bygger inte en vanlig elbil, vi bygger en Lexus, säger Takashi Watanabe, chefsingenjör på Lexus.

Extern länk: Läs mer om nya elbilen Lexus RZ 

Innovativ design och teknik – det är två världar som korsas i nya Lexus RZ. Detta är en av de första elbilarna som Lexus lanserar, men bygger på nästan 20 års erfarenhet av att utveckla fordon med elektrisk drivning. Lexus introducerade sin första elhybrid, Lexus RX, redan 2005.

– Nu bygger vi inte en vanlig elbil, vi bygger en Lexus, säger Takashi Watanabe, chefsingenjör på Lexus.

En mycket spännande nyhet kommer dock först om ett par år. När Lexus utvecklade nya RZ skapade de även ett nytt revolutionerande styrsystem med en Yoke-ratt. Detta system med steer-by-wire-teknik kommer att fortsätta utvecklas och går att välja som extrautrustning till Lexus RZ från våren 2025.

Frosteffekt i tak

Nya Lexus RZ har även en innovativ panoramatakfunktion, kallad Dimoramatak. Detta glastak har en frosteffekt som gör det möjligt att förvandla hela taket till en frostad yta med ett enkelt knapptryck, vilket ger skydd från solen.

För att skapa bästa möjliga väghållning och prestanda är RZ utrustad med DIRECT4, Lexus intelligenta fyrhjulsdrift. Systemet anpassar kontinuerligt greppet för alla fyra hjulen, och ger en smidig och responsiv körupplevelse.

Skräddarsy belysningen

Inne i kupén kan atmosfären anpassas efter ditt humör med hjälp av Mood Selector som låter dig skräddarsy belysningen med en palett på 64 olika färger. Kupén är också omsorgsfullt designad för att erbjuda största möjliga tystnad. Vindrutan är tillverkad av akustiskt glas, och dörrlister samt motorhuvens dubbla låssystem bidrar ytterligare till att minska påträngande ljud.

Som tekniken för energibesparing används infravärme i RZ för att komplettera klimatanläggningen och värma kupén snabbare och mer effektivt. Denna funktion använder infraröd strålning för att värma fasta objekt direkt framför elementen, vilket ger en känsla av en varm filt runt benen. Infravärmen minskar också belastningen på luftkonditioneringssystemet vilket gör att RZ sparar energi.

Slank design

Lexus RZ 450e är byggd på en dedikerad elbilsplattform och har utformats för att sticka ut bland sina konkurrenter med en slank och sportig design. Bakom ratten kommer du att märka att bilen är designad med föraren i fokus, med responsiv acceleration och inbromsning tack vara fyrhjulsdriften DIRECT4.

Förutom tekniska innovationer har Lexus RZ även utrustats med det omfattande säkerhetssystemet Lexus Safety System + inkl Proaktiv Körassistans. Lexus RZ är en elbil som tack vare sin tekniska mångfald levererar en enastående körupplevelse

– RZ har utvecklats med syftet att skapa en unik elbil som känns säker att åka i, behaglig att befinna sig i och är spännande att köra, säger Takashi Watanabe.

Extern länk: Läs mer om nya elbilen Lexus RZ 

 

Mer från Lexus

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med Lexus och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1180kr
Prenumerera