ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS MARKNADSNYTT BEVAKNINGAR
ANNONS
Så slår coronaviruset mot ekonomin

Varuhusjätte spår kvartalsförlust på 1 miljard dollar

  • Foto: Peter Fellman

Den amerikanska varuhuskedjan Macy's varnar för att förlusten för det första kvartalet kan bli så mycket som 1,1 miljarder dollar, motsvarande 10,5 miljarder kronor, på grund av coronapandemin. 

Macy's meddelade på torsdagen att de förväntar sig att rörelseförlusten för det första kvartalet kommer att landa mellan 905 miljoner dollar och 1,1 miljarder dollar, skriver Reuters. Omsättningen spås hamna runt 3 miljarder dollar, jämfört med 5,5 miljarder dollar under motsvarande kvartal förra året.

Enligt vd:n Jeff Gennette har onlineförsäljningen ökat under virusutbrottet, men den kan långt ifrån väga upp de förlusterna som varuhusstängningarna har medfört. Bolaget hoppas att samtliga 775 varuhus ska vara öppna igen i mitten av juni, om lokala myndigheter tillåter det.

Bolaget har skjutit upp sin rapport till den 1 juli på grund av svårigheter att färdigställa kvartalssiffrorna till följd av pandemin.

Macy's är USA:s försäljningsmässigt största varuhuskedja.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer