ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS DI LIVE BEVAKNINGAR
ANNONS

Varningsljus på NGM

  • Topright Nordics produkter bygger på en speciell ljusteknik och efterfrågas både i skyddskläder och på byggnader.

Intresset för Topright Nordics ljusteknik och digitala glaslösningar har ökat ordentligt under året.
Nu ska bolaget noteras på NGM och göra en nyemission för att få in investeringskapital.

Bolaget tillverkar bland annat ljusprodukter som används för att öka säkerheten för yrkesgrupper som arbetar på vägar, och en teknologi som fästs på glasytor för att kunna skifta mellan klart och frostat glas.

”Det är oerhört mycket glas i nybyggnationer, kontor och domstolar. Med en knapptryckning kan du skärma av ett konferensrum eller öka integriteten i en rättssal. Det är en helt unik produkt”, säger Anders Myrbäck, som tog över som vd i slutet av fjolåret.
Under våren har efterfrågan tagit fart ordentligt.

”Vi är ett litet bolag som inte har marknadsfört oss så mycket. Utifrån det känns det väldigt bra att stora företag hör av sig och lägger stora beställningar. Jag kanske är lite förvånad över att det har gått så fort”, säger vd:n.

Under första halvåret omsatte bolaget 4,2 miljoner och gjorde ett rörelseresultat på drygt 251.000 kronor. Det ökade intresset möjliggör nu att notera bolaget på marknadsplatsen Nordic Growth Market under oktober.

”Vi hade ett antal val, men styrelsen och jag kände att NGM passar oss väldigt väl.”
Samtidigt genomför bolaget en garanterad nyemission, med teckningskursen 9,75 kronor per aktie, för att generera drygt 18 miljoner kronor. Med kapitaltillskottet ska man investera för snabbare tillväxt, bland annat genom att lägga in 5,5 miljoner kronor i en kinesisk produktionsanläggning.

Topright Nordic för ”ganska långtgående” diskussioner med den brittiska järnvägen, som nu testar en av säkerhetsprodukterna. Även i Norge och Danmark är intresset mycket stort, enligt vd:n.

Att pressen ökar när bolaget noteras ser han som något positivt.

”Det skapar ett oerhört driv i organisationen. Noteringen känns fantastiskt utmanande och det här skapar många nya möjligheter för oss”, säger Anders Myrbäck.

Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Läs mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies