1515

Varningen: Fängelse för rökning på stränder i Thailand

Thailand inför rökförbud på ett drygt dussintal välbesökta stränder. Överträdelser kan ge upp till ett års fängelsestraff.

 

Bild:SCANPIX

Rökare på solsemester i Thailand i vinster får se upp. Ett bloss på fel strand kan sluta med fängelse.

Thailand inför lokala rökförbud på totalt 16 stränder. Däribland flera vid flera resmål populära bland svenska turister, som Phuket och Ko Lanta. På de berörda stränderna kommer det dock att finnas särskilt uppmärkta rökrutor.

Beslutet motiveras med att det ska minska nedskräpningen.

Förbudet gäller från och med 1 februari och kan ge fängelsestraff i upp till ett år eller böter på som 100.000 baht, motsvarande 26.000 kronor, meddelar assistansorganisationen SOS international.

”Försäkringen täcker inte, så om man inte kan betala eventuella böter kommer man att få sitta av böterna i ett thailändskt fängelse. De thailändska fängelserna är precis så obehagliga som ryktet säger; det finns till exempel dubbelt så många intagna som det finns kapacitet till i fängelserna”, varnar Michael Schultz, chef för SOS Internationals servicekontor i Thailand, i ett pressmeddelande.


Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?