1515
Annons

Varning till allmänheten vid Sandviken-brand

Det brinner i en torvtäkt utanför Årsunda söder om Sandviken. Rökutvecklingen är kraftig. Räddningstjänsten uppmanar boende i området att hålla sig inomhus och att stänga dörrar, fönster och ventilation, rapporterar lokala medier.

 

"Branden är mycket svårsläckt. Det är väldigt torrt i marken och det blåser mycket, säger Jens Walldorf, inre befäl vid Gästrike räddningstjänst", till TT.

Inga byggnader ska vara i fara.

Larmet kom vid 13-tiden på söndagen. Personal från tre stationer arbetar med branden. En helikopter ska också hjälpa till med släckningen.


Serbien fortsätter köpa rysk gas

Rysslands president Vladimir Putin och Serbiens president Aleksandar Vucic har kommit överens om fortsatt leverans av rysk naturgas, rapporterar den ryska nyhetsbyrån Interfax.

Utsikt över floden Sava i Belgrad.
Utsikt över floden Sava i Belgrad.Foto:Leif R Jansson / TT

Enligt ett pressuttalande från Kreml under söndagen ska presidenterna ha diskuterat olika gemensamma frågor under ett telefonsamtal, som hur handel och ekonomiskt samarbete länderna emellan ska kunna utökas.

”I synnerhet nåddes en överenskommelse om att Ryssland ska fortsätta förse Serbien med naturgas, utan uppehåll”, står det i uttalandet.


Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?