ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS MARKNADSNYTT BEVAKNINGAR
ANNONS
Presidentvalet i USA

Varnade för robotar – hoppar av presidentracet

  • Foto: David J. Phillip

Entreprenören Andrew Yang kastar in handduken i racet om att bli Demokraternas presidentkandidat.

Han gjorde sig känd bland annat för varningar om den fjärde industriella revolutionen.

Med drygt 90 procent av rösterna i New Hampshire räknade hade Andrew Yang bara fått 2,8 procent av rösterna. Det innebär en åttondeplats samt att han inte får med sig några delegater till Demokraternas konvent i sommar. Efter ett liknande resultat i Iowa hade inför tisdagens val signalerat att han skulle behöva nå topp fyra för att fortsätta kampanja.

”Jag är en mattekille och siffrorna visar att vi inte kommer att vinna denna kampanj. Jag är inte en person som vill ta emot donationer och stöd i en tävling som vi inte kommer att vinna. Så i kväll meddelar jag att jag avslutar min presidentkandidatur”, sa han på tisdagskvällen, enligt New York Times.

Andrew Yang har under sin kampanj varnat för att automation och robotar kommer att leda till massarbetslöshet och kaos och har föreslagit något som liknar medborgarlön.

Avhoppet kan gynna Bernie Sanders – många av Yangs mest lojala fans uppger att de röstade för Vermontsenatorn 2016, skriver New York Times, som dock påpekar att effekten på sin höjd blir marginell.

”Jag kommer att stödja vem det än är som blir Demokraternas presidentkandidat”, sa han själv på valmötet där han meddelade att han hoppade av.

Under sin kampanj drog han in 30 miljoner dollar, 290 miljoner kronor, i bidrag.

Andrew Yang har både verkat som företagsadvokat och startupentreprenör.

Även senatorn Michael Bennet hoppade av demokraternas presidentrace natten till onsdagen. Han fick bara 0,3 procent av rösterna i New Hampshire. 

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer