Hoppa till innehållet

Annons

Varm vinter och corona tyngde Footways första kvartal

En ovanligt varm vinter och covid-19 påverkade First North-listade Footway, som bedriver e-handel inom sport och mode, under det första kvartalet 2020. 

Försäljningen sjönk 11,3 procent till 166 miljoner kronor (187) och rörelseresultatet uppgick till -7,5 miljoner kronor (-5,2) för kvartalet. 

Resultatet inkluderar en utökad inkuransreservering med -5,3 miljoner kronor med anledning av det varma värdret.

”Första kvartalet präglades av exceptionella omvärldsförhållanden med såväl en varm vinter som utbrottet av covid-19. Som en konsekvens har branschen som helhet haft det mycket tufft. Mot detta har Footway FOOT B +3,36% Dagens utveckling navigerat kvartalet mycket bra, med fortsatt kundtillväxt och god kostnadskontroll. Vi har också finansierat och förvärvat Sportamore”, skriver vd Daniel Mühlbach i en kommentar i delårsrapporten. 

Efter första kvartalets utgång har Footway emellertid, till följd av covid-19, sett ett förändrat konsumtionsmönster som lett till ökad tillväxt.  

”Vi har i perioden genomfört stora förbättringar på våra icke-nordiska marknader, vilket vi ser positiva effekter av redan under första delen av det andra kvartalet. I kombination med skiftet i konsumtionsmönster och ett internt lönsamhetsfokus ser vi positivt på fortsättningen av året”, skriver Daniel Mühlbach.

Footways förvärv av Sportamore slutförs under andra kvartalet, varför siffrorna i rapporten för det första kvartalet endast reflekterar Footways resultat.

Nyhetsbrevet Toppnyheter

Måndag – söndag, 1–3 utskick om dagen

I nyhetsbrevet Toppnyheter får du de absolut viktigaste och senaste näringslivsnyheterna när de händer – direkt i din inkorg. Brevet skickas 1-3 gånger om dagen, alla dagar i veckan.

Genom att skicka din e-postadress godkänner du vår behandling av dina personuppgifter.

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1180kr
Prenumerera