1515

Världsunika museet krossade prognosen – ”lyfter något under ytan”

Nordiska Akvarellmuseet står på trygg grund både bildligt och bokstavligt, byggt med stål och betong på bohuslänska klippor. Det är det enda akvarellmuseet i världen och nästa år firar man 20 år.

Foto:Joey Abrait
Foto:Joey Abrait
Museichefens Bera Nordal.Foto:Joey Abrait
Foto:Joey Abrait

Stillheten i museichefens Bera Nordals arbetsrum är påfallande. Glaset som den enda barriären mellan inne och ute är tunn, man känner nästan havets fukt på huden.

Bera Nordal blickar över klipporna och vattnet på andra sidan fönstret och minns känslan när hon besökte museet för första gången:

”Mötet utandades känslighet, lyrik och transparens – det blev en otrolig kärlek till denna plats”.

Men att ett så nischat museet skulle lyckas och snart fira ett jubileum var långt ifrån givet. Allt började med att föreningen Nordiska Akvarellsällskapet 1995 kläckte ett förslag att skapa ett centrum för akvarellmålning någonstans i Norden. Tjörns kommun var tillmötesgående. Det ledde till att bygget till slut landade i Skärhamn, efter en stor internationell arkitekttävling som de danska arkitekterna Niels Bruun och Henrik Corfitsen vann med förslaget ”Mötet”.

Kort därefter anställdes museichefen Berndt Arell. Svensk-isländska Bera Nordal tog över rodret 2002.

”Grundarbetet som gjordes då var väldigt bra och utgör fortfarande grunden för hur vi arbetar i dag”, menar hon.

Nordiska Akvarellmuseets målsättning är att sprida kunskap om hur konstnärer i dag och historiskt har använt vatten och pigment för att skapa konst. Samtidigt har museet gedigen pedagogisk verksamhet riktad till både skolor och besökare.

”Akvarell som medium har ett flöde, den är väldigt lätt att hantera och samtidigt är det väldigt svårt att vara kreativ och nyskapande”, menar Bera Nordal.

Att museet nästan från början överträffade förväntningarna bekräftas av besökssiffrorna.

”Man uppskattade runt 60.000 besökare per år och nu är vi i uppe i 250.000 besökare per år”, säger Bera Nordal.

Framgångsreceptet är enkelt, menar hon:

”Att vi lyckats med vår verksamhet är för att vi både blickar ut i världen och tar in de stora konstnärerna och tar in de mindre kända.”

Museets samling, som just nu består av 500 verk och innefattar 100 konstnärer, växer långsamt fram.

”Jag skulle vilja att samlingen var större, men det tar tid att bygga upp en sådan samling och vi vill köpa in verk som är knutna till vår verksamhet”, säger Bera Nordal.

Delar av samlingen visas och byts ut kontinuerligt i anslutning till pågående tillfälliga utställningar. Konstnärer som Cecilia Edefalk, Lars Lerin, Andreas Eriksson, Fredrik Söderberg, Gunnel Wåhlstrand, Ian McKeever och Maria Nordin är bara några vars konst finns representerad i samlingen.

Amerikanska Nancy Speros konst som visas från den 22 september är i samarbete med Museum Folkwang i Essen, Tyskland. Spero påverkades starkt av kriget i Vietnam och hon arbetade kring kvinnovåldet på ett nytt annorlunda sätt.

”Hon är otroligt viktig även i dag, när vi har så mycket orättvisor i världen och fortfarande håller på med krig. Hennes konst handlar mycket om de destruktiva krafterna och jag är glad över att kunna visa en kvinnlig konstnär som aldrig riktigt fick en renässans medan hon levde.”

I juni 2020 fyller museet 20 år. Utställningen som kommer att visas under firandet heter ”Animal kingdom” och berör det tidiga samlandet under 1700-talet, med den systematiska registrering av nya arter som upptäcktes när världens stormakter började utforska nya kontinenter.

”Konsten lyfter ofta något som är under ytan och har en otrolig förmåga att ofta med väldigt enkla medel sätta pricken på någonting som kan bli väldigt provocerande. Vi måste göra det och göra det tillsammans”, säger Bera Nordal.


Innehåll från VerizonAnnons

Vd:n: ”Fem principer att följa efter pandemin”

År 2022 kommer att definieras av vår förmåga att tänka i nya banor kring hur vi arbetar, använder teknik och antar ledarrollen. Det menar Tami Erwin, vd på Verizon Business, och delar med sig av fem vägledande principer som hon tror kommer att hjälpa ledare att navigera under det kommande året och framåt.

Läs mer om visionen för digitalt ledarskap   

Mer än någonting annat har pandemin belyst vilken effekt tekniken har för vår förmåga att anpassa oss till perioder av osäkerhet och förändring. Covid-19 och de inneboende begränsningar det medförde påverkade hur vi arbetar, lever, lär oss och agerar i grunden.

1. Påskynda den digitala övergången

En av Tami Erwins viktigaste lärdomar från pandemin är att omfamna den digitala övergången. Ju snabbare människor kan integrera teknik i sin organisation, desto lättare kommer deras verksamhet att kunna anpassa sig till nya trender.

När vi nu till exempel träder in i 5G-eran, så finns det en uppsjö av spännande applikationer som utnyttjar realtidsanalyser, inklusive smarta fabriker, smarta bilar, smarta städer, IoT, samt ”augmented” och ”virtual reality”, säger hon.

2. Identifiera problemet och se till att äga lösningen

Tekniken gör det allt lättare att lösa problem på nya sätt, exempelvis inom sjukvården och den senaste övergången till telemedicin. Pandemin har i grunden förändrat vår uppfattning om vad det innebär att få tillgång till sjukvård och erbjudit oss en möjlighet att effektivisera många hälsotjänster längs vägen.

Förändringarna betyder även att anställda får nya verktyg att identifiera problem och äga lösningen. Vi måste flytta vårt fokus från de produkter vi säljer, till de utmaningar våra kunder står inför – och arbeta bakåt för att hitta en lösning.

Tami Erwin, vd på Verizon Business.
Tami Erwin, vd på Verizon Business.

3. Möjliggör framtidens arbete

Hybridarbete och möjligheten att arbeta varifrån som helst är här för att stanna. 

Videokonferenser, molnet, och snabbmeddelanden är exempel på hur teknik kan underlätta nya beteenden och mönster som kan gynna medarbetare.

Ta Verizons Network as a Service-lösning som exewmpel. Enkelt uttryckt är NaaS en säker, kostnadseffektiv prenumerationsbaserad modell som låter företag i alla storlekar konsumera nätverksinfrastruktur efter behov, säger Tami Erwin och fortsätter:

Tänk på det som en termostat, där du kan öka eller sänka temperaturen efter behov. Med en NaaS-lösning kan företag se till att deras anställda har samma säkerhet och nätverksanslutning när de arbetar från ett kafé eller hemifrån, som de har på kontoret. Detta förändrar i grunden vad det innebär att vara trygg, säker och online, så att anställda kan arbeta varifrån som helst.

4. Livslångt lärande - kärnan i medarbetarnas utveckling

När människor lever allt längre kommer ''livslångt lärande'' att bli allt viktigare för anställda, när vi försöker utnyttja nya möjligheter. Tekniken kommer naturligtvis att vara en viktig drivkraft detta.

Oavsett om det är augmented reality-klasser som transporterar elever till Colosseum i Rom, eller en ny app som hjälper dig att utföra hemreparationer i realtid, så går vi mot att bli ett samhälle präglat av ständig inlärning. Vi måste tänka på samma sätt i näringslivet. 

5. Tro att du kan – förklara vad du vill

Tami Erwin har ägnat en stor del av sin karriär åt att lyfta fram kvinnor inom teknik och telekommunikation och nu är detta mer avgörande än någonsin. Kvinnor har drabbats oproportionerligt hårt under pandemin. Inkomsttrender i Kina, Italien, Japan, Sydkorea, Storbritannien och USA visade att kvinnor har 24 procent större risk än män att förlora sina jobb. Dessutom kan kvinnor också förvänta sig att deras inkomst kommer att sjunka 50 procent mer än vad männens gör. 

Pandemin har lyft fram en ny ledarstil - den medkännande, omtänksamma och nyfikna ledaren. När du beaktar vilken stor kraft enkla goda gärningar har haft under de senaste tolv månaderna börjar du inse hur stor påverkan du själv kan bidra med när du hjälper andra att uppnå sina mål. Det är framför allt kvinnor som utmärker sig med dessa ledaregenskaper och det är dags för oss att omfamna våra styrkor, säger Tami Erwin.

Läs mer om visionen för digitalt ledarskap 

 

Mer från Verizon

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med Verizon och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?