Annons

Världens största diamantproducent säljer gruvan

Världens största diamantproducent De Beers är ute efter en köpare till Voorspoed-gruvan i Sydafrika och har anlitat Standard Bank of South Africa som finansiell rådgivare.

"Efter att ha utvärderat en rad alternativ har beslutet om att placera Voorspoed-gruvan på marknaden tagits för att ge möjlighet för ansvarsfulla lågkostnadsoperatörer att använda en annan driftsmodell som potentiellt kan förlänga gruvans livslängd bortom 2020", skriver bolaget i ett pressmeddelande.

De Beers ägs av råvarujätten Anglo American. I Sydafrika har De Beers även Venetia-gruvan där en stor investering just nu sker.


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?