ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS DI LIVE BEVAKNINGAR
ANNONS

Världens investerare: Här ska du investera 2018

Se upp för svaga marknader, snabba rörelser och tillgångsbubblor.
Det säger investmentbanken Natixis som gjort en undersökning kring hur investerare runt om i världen ser på marknaden 2018.

Det är tillväxtmarknader du ska satsa på nästa år. Teknikbranschen kommer prestera bäst, följt av hälso- och sjukvård, försvar och den finansiella sektorn.

Det menar Natixis Investment Managers som gjort en stor undersökning där beslutsfattare för 500 institutionella investerarföretag deltagit. 

De största orosmolnen står de geopolitiska riskerna för samt tillgångsbubblor. Två tredjedelar av de tillfrågade institutionella investerarna världen över tror att tillgångsbubblor, som skapats av en lång period av låga räntor, kommer att påverka 2018 års avkastning negativt. 

Undersökningen visar också att en majoritet tror på en ”aktiv investering” med rådgivning snarare än att låta sin investering styras av indexfonder.

"Att hantera risker kommer att bli mer utmanande 2018, men det nya året bör också ses som en möjlighet. Volatilitet kan öka avkastningen för dem som kan utnyttja den rätt. Dock riskerar institutioner utan diversifierade och hållbara portföljer att påverkas negativt av marknadskorrigeringar och volatilitet istället för att dra nytta av rörelserna. Marknaderna förväntas bli livligare under 2018 och aktivt tänkande behövs sannolikt för att lyckas”, säger Viggo Johansen, Nordenchef på Natixis Investment Managers, i ett pressmeddelande.

30 procent säger att de observerar en bubbla på aktiemarknaden och 78 procent av de tillfrågade tror på en ökad volatilitet på aktiemarknaden. Lika många tror på alternativa investeringar som ett effektivt sätt att hantera risker, där Private Equity är den mest populära formen.

”Utöver det traditionella samspelet mellan ränteintäkter och aktier ser vi att många institutionella investerare söker tillflykt till alternativa investeringsstrategier, eftersom de vill skydda och diversifiera sina portföljer samtidigt som de genererar tillfredsställande avkastning. Istället för en långsiktig jakt på avkastning ser vi nu en ny jakt på diversifiering”, säger Viggo Johansen.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer