Annons

Vårens nationella prov i skolorna ställs in

Alla nationella prov i grund- och gymnasieskola ställs in under våren med anledning av coronapandemin, erfar TT.

Foto:Fredrik Sandberg/TT

Beskedet kommer att lämnas på Folkhälsomyndighetens pressträff som strax inleds och där Skolverkets generaldirektör medverkar.

Bakgrunden till att proven ställs in är naturligtvis det högst osäkra läget för skolväsendet. Gymnasieeleverna pluggar redan på distans för att dämpa smittspridningen och det är också möjligt att i ett nödläge stänga grundskolor och förskolor. 

Hittills har dock signalerna från regeringen och smittskyddsexperter varit tydliga: Skolor och grundskolor ska vara öppna så långt det bara är möjligt.

Däremot har man hållit öppet att ställa in vårens nationella prov, som administrativt och tidsmässigt är en stor apparat. Skolverket fick nyligen mandatet att fatta ett sådant beslut.


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?