Annons

Värdeförändringar bidrog till ökat resultat för Latvian Forest

Latvian Forest redovisar en omsättning på 0,2 miljoner euro för det tredje kvartalet 2021 (0,1).

Det operativa rörelseresultatet kom in på 0,1 miljoner euro, att jämföra med 51.700 euro för motsvarande kvartal året innan.

Det bokförda värdet på bolagets anläggningstillgångar var 25,8 miljoner euro (13,4). 

Nettoresultatet för kvartalet blev 4,7 miljoner euro (0,4). Noterbart är att bolaget redovisar en värdeförändring för skog om +4,6 miljoner euro (0,2), vilket alltså bidragit till majoriteten av resultatökningen.

”Värdeökningen hänförs till att bolagets styrelse har beslutat att ändra diskonteringsräntan till 6,75 procent från den tidigare antagna 7,25 procent. Beslutet har fattats mot bakgrund av att styrelsen valt att anpassa diskonteringsräntan till mera marknadsmässiga avkastningskrav bland företag som investerar i reala tillgångar. Det ledder till att tillgångarna omvärderas till ett mera aktuellt marknadsvärde. Dessutom kan värdeökningen hänföras till att bolaget förvärvat nya fastigheter, samt uppskattning av den genomsnittligt långsiktiga prisnivån på sågtimmer och massaved”, skriver bolaget i rapporten. 

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1090kr
Prenumerera