1515
Annons

Varannan vaccinationstid i Stockholm ledig – ”totalt misslyckats”

Omkring 8.000 av veckans 15.000 tider för vaccination i Stockholms län står fortfarande obokade, rapporterar TV4 Nyheterna.

Foto:Mark Schiefelbein

De som erbjuds att ta vaccin nu är personer över 70 år, och föreningen SPF Seniorerna säger att många av deras medlemmar inte känner till vaccinationserbjudandet.

”Man har ju totalt misslyckats med att få ut informationen. Man har gått ut på nätet men man inser inte att man i seniora kretsar inte är lika digitala som i resten av samhället”, säger föreningens generalsekreterare Peter Sikström till TV4.

Men region Stockholms vaccinsamordnare Magnus Thyberg anser att man har informerat på många olika sätt, även om de alltid försöker bli bättre.

Peter Sikström är också kritisk till att systemen för bokningen är krångliga då plattformarna för bokning kräver inloggningar, något som många i den aktuella generationen inte är vana vid.

Alla över 18 år i Region Stockholm erbjuds fjärde vaccindos mot covid

Alla över 18 år erbjuds nu en fjärde vaccindos mot covid-19 i Stockholm. Det uppger Region Stockholm på fredagen. 

Foto:Johan Nilsson/TT

Bokningen väntas öppna den 29 augusti. Den 1 september inleder man även vaccination med ytterligare en påfyllnadsdos för de som är 65 år eller äldre.

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1090kr
Prenumerera