Annons

Var femte kan få gå från Skagen Fonder

Mer än var femte anställd vid det norska fondbolaget Skagen Fonder kan komma att få lämna företaget i spåren av sjunkande kundbas och intäkter.

Øyvind Schanke, vd Skagen Fonder.
Øyvind Schanke, vd Skagen Fonder.Bild:Skagen Fonder

Det skriver den norska tidningen Dagens Næringsliv som uppger sig ha fått uppgifterna bekräftade av grundaren och styrelseledamoten Kristoffer Stensrud.

Företagets anställda uppges i december ha fått ett erbjudande om att lämna fondbolaget och målet ska ha varit att omkring 40 av 169 anställda skulle tacka ja, motsvarande drygt 23 procent av personalstyrkan.

Enligt tidningens uppgifter tackade 24 anställda ja innan tidsfristen löpte ut, och därefter ska ytterligare 16 ha blivit uppsagda.

På två år har fondbolagets förvaltade kapital sjunkit från runt 140 till 83 miljarder norska kronor.

Under onsdagen anordnade Skagen Fonder sin årliga nyårskonferens i Oslo och på fredag hålls nyårskonferens i Stockholm.

"Får man bara upp avkastningen igen kommer kapitalet tillbaka", sade Skagen-förvaltaren Kristian Falnes i samband med konferensen i Oslo.


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?