Vapentillverkarnas aktier stiger

I takt med att läget blir allt mer spänt i spåren av konflikten mellan USA och Iran stiger också vapenaktierna på börserna världen över. Bäst går det för italienska Leonardo. 

Foto:Ariel Schalit/AP

En handfull bolag som är verksamma inom försvarsindustrin trotsar den sura stämningen som råder på måndagen på börserna. Vid geopolitisk oro har vapenaktier en tendens att stärkas då länder passar på att rusta upp sig inför oroligare tider.

Italienska industriföretaget Leonardo, som bland annat tillverkar radarutrustning för flygplan, stiger som mest och noterar en uppgång på 3 procent. 

Hack i häl noterar den amerikanska vapentillverkaren Northrop Gunman en uppgång om 1 procent följt av Raytheon som stiger 0,5 procent. 

Franska Thales stiger omkring 1 procent.

Brittiska försvarskoncernen BAE Systems, som bland annat agerat partner till svenska Saab, stiger samtidigt 1,4 procent i London.

 


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?