1515

Vallokalerna stängda i Nya Zeeland – Jacinda Ardern favorit

Premiärminister Jacinda Ardern hoppas på en andra mandatperiod, och hon är också storfavorit i valet i Nya Zeeland där vallokalerna nu har stängt.

Nya Zeelands premiärminister Jacinda Ardern.
Nya Zeelands premiärminister Jacinda Ardern.Foto:Brendon O'Hagan/TT

Labourledaren Arderns konkurrent i valet är Nationella partiets Judith Collins, som tog över som partiledare så sent som i juli. Hon anser sig vara bäst lämpad att hantera de ekonomiska utmaningarna som kommer efter pandemin, medan Arderns parti, som haft en rejäl ledning i opinionsundersökningar, hävdar seger mot coronaviruset.

Närmare 1,7 miljoner människor, nära hälften av de runt 3,5 miljoner röstberättigade i landet, hade redan röstat före själva valdagen, vilket har lett till förhoppningar om att valresultatet kan komma ovanligt snabbt under kvällen lokal tid.

I landet råder stränga lagar om att medier inte får rapportera under valdagen fram till att vallokalerna har stängt. Tanken är att skriverier inte ska kunna påverka väljarna. Inte heller vallokalsundersökningar är tillåtna.

Valet var inledningsvis planerat till den 19 september, men har skjutits upp på grund av coronapandemin. I landet finns i nuläget ingen samhällsspridning av covid-19.


Innehåll från GaroAnnons

GARO har framtidens lösning för smart e-mobility

Med allt från lösningar för hemmaladdning till snabbladdning för elbilar kan GARO skapa optimala förutsättningar för övergången till en fossilfri fordonsflotta. 

– Man har en viss mängd energi i en fastighet och den ska man använda smart. Våra laddlösningar kan känna av hur mycket energi som finns tillgängligt, hur mycket bilarna behöver och fördelar energin smart. För vår kund innebär det ett smartare och hållbarare sätt att fördela energianvändningen i en fastighet utan att göra större investeringar, säger Patrik Andersson, CEO. 

GARO har varit över 80 år i branschen med elinstallationsmaterial som största produktområde. Produkterna används av elektriker varje dag och bolagets syfte är att göra det enkelt för elektriker och slutanvändare. Ur installationsområdet är ytterligare tre produktområden sprungna:

E-mobility – En hållbar helhetslösning för elbilsladdning till villa, publik laddning och snabbladdning. 

Projekt – En kundanpassad strömförsörjning med centraler för exempelvis lägenhet, villa, industri eller kommersiella fastigheter.  

Tillfällig el - Produkter för att strömförsörja, belysa, värma och torka byggarbetsplatser. Produkterna är mobila och energieffektiva för att optimera den totala energiförbrukningen. 

– Det ska vara enkelt att jobba med oss och våra produkter är smidiga att montera, de håller över lång tid, har tillgängliga reservdelar vid behov och tillverkas i material som är bra för miljön. Vi har närhet till marknaden, service, support och kan strömförsörja e-mobility lösningarna, vi har säkerhetsprodukter inom installation och en unik bred portfölj att erbjuda vår kund. Med oss blir hela omställningen till en fossilfri fordonsflotta trygg och smidig, säger Patrik Andersson.

Molnbaserat, flexibelt och lätt att integrera med befintliga system 

Hybridbilar är vanligt i Sverige idag men hos GARO ser man tydliga tecken på att ett paradigmskifte kommer ske inom kort, då elbilen kommer gå om hybridbilen. 

– För att täcka framtidens behov av laddstationer för elbilar kommer anläggningarna bli både fler och alltmer komplexa. Det krävs att man har produkter i ett operatörslöst system som öppet kan kommunicera med varandra om vi ska kunna bygga smarta samhällen på ett bra och energieffektivt sätt, säger Patrik Andersson. 

Att GARO äger hela kompetensen, från tillverkningen av mjuk- och hårdvara till själva produktionen är unikt för branschen som annars ofta är nischad. För kunden innebär det en oberoende och trygg partner som kan erbjuda en flexibel lösning.  

– Vi är en helhetspartner som kan lösa både hårdvara, mjukvara och debiteringsfrågan i ett paket som gör det enkelt för vår kund. Vi har utvecklat vår egen mjuk- och hårdvara och man kan välja att använda vår molnbaserade lösning eller koppla upp produkterna till tredje part, exempelvis en operatör, detta då kommunikationen är standardiserad. De inställningar och konfigurationer som behövs gör vi redan i fabriken. Tillsammans gör vi det möjligt att nå uppsatta klimatmål, säger Patrik Andersson.

Om GARO E-mobility

GARO har en bred produktportfölj som kännetecknas av ett genomgående hållbarhetstänk. Laddstolparna är gjorda av hållbara material med låg miljöpåverkan, mjukvaran är intelligent och serviceorganisationen ger kunderna trygghet med både reservdelar och support.

Läs mer på www.garo.se

Mer från Garo

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med Garo och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?