Valeants tidigare vd stämmer företaget

Valeants tidigare vd Michael Pearson stämmer företaget för att han inte fått drygt 3 miljoner aktier i bolaget i samband med hans avgång i november, skriver The Wall Street Journal som tagit del av underlaget.

Det handlar om nästan 581.000 aktier och 2,5 miljoner preferensaktier. Baserat på aktiepriset 10,81 dollar så är marknadsvärdet omkring 33 miljoner dollar. Det kan jämföras med marknadsvärdet i november då det låt på 15 dollar per aktie.

Av stämningen framgår det också att företaget är skyldigt honom 180.000 dollar för obetald konsultation.

Tidigare under månaden föll Valeant till sin lägsta nivå på sju år efter att det blev känt att storinvesteraren Bill Ackman sålt av sina sista aktier i företaget.

Det kanadensiska läkemedelsbolaget har varit i blåsväder för anklagelser om att genom specialiserade apotek ha försökt att hålla uppe försäljningen, samtidigt som patienter och försäkringsbolag haft svårt att byta till billigare generiska preparat.


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?