Annons

Våldsamma protester mot spanska restriktioner

För andra natten i rad drabbade demonstranter i flera spanska städer samman med polisen när de protesterade mot de restriktioner som införts för att förhindra smittspridningen av covid-19.

Poliser i Madrid på lördagskvällen
Poliser i Madrid på lördagskvällenFoto:AP

De största oroligheterna inträffade i huvudstaden Madrid där demonstranter skanderade ”frihet”, tände eld på soptunnor och satte upp provisoriska barrikader på huvudgatan Gran Via. När polisen försökte ingripa möttes de av stenkastning.

Tolv personer, varav tre poliser, skadades lindrigt i sammandrabbningarna. Ett 30-tal personer greps.

Våldsamma protester inträffade också i Logroño och andra städer i norra Spanien, Malaga i söder och Barcelona i nordväst.

Spaniens premiärminister Pedro Sánchez fördömde på lördagen protesterna. Nödläge infördes i landet förra helgen med nattligt utegångsförbud, stängda barer och restauranger och andra restriktioner som begrän


Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?