1515
Annons

Våldsamma protester mot spanska restriktioner

För andra natten i rad drabbade demonstranter i flera spanska städer samman med polisen när de protesterade mot de restriktioner som införts för att förhindra smittspridningen av covid-19.

Poliser i Madrid på lördagskvällen
Poliser i Madrid på lördagskvällenFoto:AP

De största oroligheterna inträffade i huvudstaden Madrid där demonstranter skanderade ”frihet”, tände eld på soptunnor och satte upp provisoriska barrikader på huvudgatan Gran Via. När polisen försökte ingripa möttes de av stenkastning.

Tolv personer, varav tre poliser, skadades lindrigt i sammandrabbningarna. Ett 30-tal personer greps.

Våldsamma protester inträffade också i Logroño och andra städer i norra Spanien, Malaga i söder och Barcelona i nordväst.

Spaniens premiärminister Pedro Sánchez fördömde på lördagen protesterna. Nödläge infördes i landet förra helgen med nattligt utegångsförbud, stängda barer och restauranger och andra restriktioner som begrän


Thailand lättar på covidregler för turister

Resenärer kommer snart inte behöva registrera sig inför resor till Thailand. Och väl på plats kommer man inte behöva gå omkring i munskydd.

Foto:Gemunu Amarasinghe

Antalet covidfall i landet blir allt färre och regeringen har beslutat att häva restriktioner som gällt för människor som kommer från utlandet.

Munskydd har varit ett obligatorium i det offentliga sedan mitten av förra året, då deltavarianten av coronaviruset spreds i snabb takt. Framöver kommer det att rekommenderas på platser där många människor är i omlopp.

Från och med den 1 juli kommer inresande inte längre behöva registrera sig hos de thailändska myndigheterna med bevis på vaccinering och sjukförsäkring. Däremot kommer man att behöva visa ett vaccinbevis eller låta testa sig vid ankomst.

Mer än tre fjärdedelar av Thailands befolkning har fått två vaccinsprutor. Drygt 40 procent har fått även en tredje dos.


Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?