ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS MARKNADSNYTT BEVAKNINGAR
ANNONS

Våldsamma demonstrationer i Beirut

  • Foto: Hussein Malla

Kravallpolis har drabbat samman med demonstranter i närheten av parlamentet i Libanons huvudstad Beirut. Armén har kallats ut för att återställa lugnet.

Oroligheterna tog fart i samband med en demonstration och det har använts tårgas och vattenkanoner för att skingra folkmassan, som har använt olika tillhyggen och skjutit mängder av fyrverkerier mot kravallpoliser

Landets president Michel Aoun har beordrat ut armén för att återställa lugnet.

Säkerhetsstyrkorna låter meddela att de blev konfronterade på ett våldsamt sätt vid parlamentet och uppmanar via Twitter människor att hålla sig borta från området.

Mindre våldsamma demonstrationer hölls på andra håll i Beirut. Vid en av dem bars det fram en stor banderoll med budskapet att ”om folket går hungrigt kommer det att äta sina makthavare”.

Protester mot det politiska etablissemanget och korruption, bristande samhällsservice och religiösa motsättningar har pågått i landet i närmare tre månader. I torsdags urartade demonstrationer utanför den libanesiska centralbanken i kravaller, till följd av ett missnöje med att bankerna begränsat åtkomsten till många libanesers sparade tillgångar.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer